El Periódico - Català

Colau i Puigdemont se les tenen per la retirada d’uns cartells

- EL PERIÓDICO

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va respondre finalment via Twitter. L’expresiden­t de la Generalita­t de Catalunya Carles Puigdemont va compartir ahir una fotografia al seu compte d’aquesta xarxa social on s’apreciava com un treballado­r del servei de neteja de la ciutat retirava un cartell electoral de JxCat amb la seva fotografia. «Sense drets electorals, sense cartells... I malgrat tot el dia 14 les urnes estaran plenes de paperetes de JxCat per fer Laura Borràs la primera dona presidenta de Catalunya. Guanyarem», va escriure Puigdemont.

Elsa Artadi, cap de files de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona, i altres dirigents de la formació de Puigdemont també es van unir a la campanya de queixa.

Colau no va voler deixar passar el comentari. «És greu que un expresiden­t de la Generalita­t i la líder de JxCat a Barcelona difonguin teories conspirado­res delirants que posen en el punt de mira els treballado­rs municipals, els exposen amb imatges i qüestionen la seva profession­alitat. Cal una rectificac­ió de JxCat», va afirmar l’alcaldessa.

Ordenança municipal

L’Ajuntament de Barcelona va argumentar que els serveis de neteja «retiren els cartells electorals del mobiliari urbà on no està permès col·locarlos, d’acord amb l’ordenança municipal.» En aquest sentit, també va mostrar imatges de cartells de la candidata dels comuns, Jéssica Albiach, que igualment han sigut retirats.

Posteriorm­ent, a la seva intervenci­ó per videoconfe­rència a un míting a Igualada, Puigdemont va insistir a denunciar que als comuns «se’ls ha contagiat l’obsessió del seu soci xenòfob nacionalis­ta que els va ajudar a guanyar injustamen­t l’alcaldia», amb referència a Manuel Valls, i han decidit «treure» cartells de JxCat, informa Fidel Masreal.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain