El Periódico - Català

¿Tan necessari és votar?

- Francisco José Ureña

La ciutadania, en la seva plena majoria, ha acatat cada una de les decisions que s’han pres en un any de pandèmia, i, encara que no fossin del seu grat, pel bé de tots hem assumit. Tot i que reconec que a l’inici de la pandèmia creia que tot això serviria per fernos millor societat, avui veiem que continuen instal·lats en la vella política, retraient-se mesures i llançant pilotes fora de tota responsabi­litat, mentre els sanitaris cada vegada estan més esgotats. Els experts veuen amb més incredulit­at la falta de restriccio­ns; hi ha càrrecs públics que recerquen busquen excuses per justificar que s’han vacunat; persones en situacions de vulnerabil­itat per veure’s abocats al tancament dels seus negocis, i així una infinitat de fets que fan que la societat en general vegi minvada les seves forces sense esperança.

Entenc que els costos econòmics són elevats, però ¿s’han parat a pensar a llarg termini qui cotitzarà amb les xifres actuals de morts? ¿Han calculat el cost en obres i material sanitari que hi ha i hauran de continuar fent per poder donar servei al sistema sanitari? ¿Han pensat qui pagarà les pensions d’aquelles persones jubilades o en situació d’erto o atur, si continuem tancant empreses? Ara se celebren les eleccions perquè hi ha enquestes que n’afavoreixe­n uns; d’altres permeten la mobilitat per anar a un míting, quan fa mesos que no podem sortir de la població. I per a súmmum, són tots vostès que ens han de protegir...

Vostès van acordar una votació perquè el dia de Nadal no es realitzess­in unes eleccions, però davant una pandèmia mundial no són capaços de modificar les lleis. No per caprici, sinó per una circumstàn­cia excepciona­l que fa 100 anys que no succeïa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain