El Barça es refà i s’imposa amb comoditat a Bilbao abans de la Copa

- ROGER PASCUAL

Rousselle (9), Jenkins (4), Zyskowski (13), Kulboka (9) i Balvin (14) –cinc inicial–; Brown (4), Hakanson, Reyes (4), Miniotas (4), Huskic (10) i Dos Anjos (2).

Calathes (8), Bolmaro (7), Kuric (10), Mirotic (12) i Pustovyi (6) –cinc inicial–; Westerman (2), Hanga (11), Smits (8), Oriola (2), Davies (14), Martínez (7) i Badio (3).

Óscar Perea, Martín Caballero i Iyán González Gálvez. Eliminat per faltes Miniotas (m.40).

23-25; 16-20;12-30; 22-15. «Sembla que ens hem cansat de guanyar», havia dit Sarunas Jasikevici­us després de la derrota contra l’Efes a l’Eurolliga. Els seus jugadors van voler demostrar-li que no era així i es van refer de l’ensopegada amb una exhibició a Bilbao, l’última estació abans de la Copa de Madrid.

I això que als blaugranes els va costar entrar en joc, però després d’una bona bronca del tècnic lituà van començar a desemmandr­ir-se abans de trencar el partit al tercer quart. La intensitat defensiva va consolidar un parcial de 0-12 que rubricaria Bolmaro amb una esmaixada per situar una renda de 20 punts d’avantatge (46-66). Seriosos en defensa, en atac els blaugranes van fer una mica de showtime, amb una cistella d’esquena de Kuric i un parell d’esmaixades més de Smits i Sergi Martínez abans que Calathes tanqués un tercer acte de somni amb un triple sobre la botzina (51-75).

Jasikevici­us, que ja havia descartat Higgins davant el cuer, va donar descans a la majoria dels seus pilars a l’últim quart en què van acabar anotant tots els barcelonis­tes.

Derrota manresana

Menys inspirat va estar el Baxi Manresa que, després de governar el partit durant els tres primers quarts, es va quedar sense gasolina davant el Gran Canària (83-77).