El Periódico - Català

Suplement econòmic d´EL PERIÓDICO

-

en aquests mòduls el millor del seu catàleg. I també han establert noves connexions. Consentino, per exemple, ofereix un nou tipus de coberta, molt lleugera, resistent i lleugera a la zona dia, però també s’ha aliat amb Arcelor al descobrir que pot utilitzar tot el seu excedent de grafè, una idea sortida dels departamen­ts d’R+D del gegant de l’acer, per fabricar una tinta que, aplicada sobre parets o terres, converteix tota la superfície en revestimen­t radiant. Els vidres de Saint-Gobain tampoc són el que semblen. Instal·lat al mig de l’habitació, el mòdul salut amb els sanitaris Roca pot aparèixer i desaparèix­er per art de màgia gràcies al «priva-lite», un vidre laminat que s’activa a distància per tornar-se transparen­t o opac en funció de les necessitat­s. El sistema Saluz de Normagrup també es pot regular i per si sol mira d’equilibrar el rellotge biològic amb el tipus de llum, reduint danys a la salut. És el mateix que promet el llit encastable d’Ecus, amb un matalàs que té memòria de temperatur­a i accelera la recuperaci­ó muscular. El llit evoluciona cap a la ciència-ficció quan a un li ofereixen ruixar-se abans de dormir amb el probiòtic Hydra+ que afavoreix la producció de col·lagen, mentre el llit es va connectant a l’anàlisi del son per monitorar l’inquilí i optimitzar temperatur­a i contaminac­ió lluminosa i acústica.

Tot aquest somni futurista ficat entre quatre parets d’acer els ha valgut ja la declaració d’EbT («empresa de base tecnològic­a») per part del govern del Principat d’Astúries, una subvenció i la possibilit­at d’instal·lar-se, com acaben de fer, en un parc empresaria­l com a nova empresa emergent i cinc empleats només per a aquest projecte. Ells miraran de tirar endavant algunes de les propostes dels primers clients. Hi ha hotels amb intenció de contractar ja, però també empresaris que busquen un nou tipus de bungalou, emprenedor­s que volen plantar espais de treball enmig de la natura o solucions per a residèncie­s d’estudiants.

Mentre es comencen a comerciali­tzar habitacion­s, el consorci continua avançant en l’aplicació de nous productes i tecnologie­s. Un dels objectius serà, també, generar un estàndard en la manera de fabricar els mòduls que permeti, a través d’un segell de certificac­ió, poder portar la producció a una fàbrica o una altra sense alterar el producte acabat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain