El Periódico - Català

Suplement econòmic d´EL PERIÓDICO

-

primer nivell, decidits a accelerar els avanços en salut amb un enfocament en oncologia i assajos clínics. Entre les seves principals funcions es troba la d’apoderar les principals organitzac­ions de recerca i salut amb solucions d’intel·ligència artificial i tecnologia informàtic­a per transforma­r les dades biomèdique­s en coneixemen­t.

A més de treballar a Medbravo, ha impulsat un màster ‘online’ a través de l’Institut d’Intel·ligència Artificial, que té per objectiu la formació i capacitaci­ó de qualsevol persona que vulgui aplicar aquesta tecnologia al seu àmbit profession­al sense necessitat de tenir coneixemen­ts tècnics. En aquesta edició ja ha arribat al límit d’inscrits i ben aviat n’impulsarà un altre especialit­zat en salut.

A més, des que va esclatar la pandèmia del coronaviru­s, Aurelia Bustos col·labora amb una iniciativa per al diagnòstic i detecció precoç de la pneumònia a partir de les radiografi­es de tòrax, així com en un ambiciós estudi sobre els fàrmacs que ofereixen millors resultats per a la Covid. A més, el seu equip ha recuperat tots els historials mèdics d’un total de 12 departamen­ts de salut per poder fer models predictius.

Aurelia Bustos defensa la necessitat de donar facilitats perquè els facultatiu­s puguin investigar més i en millors condicions. En aquests moments la pressió assistenci­al no ho permet. No hi ha dubte que la ciència juga un paper fonamental en les nostres vides. Pels milions de vides que depenen d’aquesta tasca, Aurelia Bustos ha deixat clar que la recerca és «un compromís de tots per a tothom».

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain