El Periódico - Català

Emerson i la llarga ombra d’Alves

El defensor brasiler, cedit pel Barça al Betis, vol fer la pretempora­da com a blaugrana per aspirar a un carril dret que busca inquilí des de la marxa del seu compatriot­a.

- ROGER PASCUAL

Ja fa gairebé cinc anys que Alves va fer les maletes, però el Barça continua sense haver pogut omplir el buit que va deixar al lateral dret. Ni Douglas, ni Montoya, ni Semedo, ni Aleix Vidal, ni Sergi Roberto ni Wagué ni, de moment, Dest han aconseguit fer oblidar el brasiler. Emerson, cedit pel Barça al Betis, somia poder ser l’hereu del seu compatriot­a i compartir vestuari amb els jugadors a qui s’enfrontarà avui. El gener del 2019, el Barça va pagar 12 milions a l’Atlético Mineiro per aconseguir els serveis d’aquest prometedor saguer. El va cedir al Betis, que es va comprometr­e a pagar 6 milions més la fitxa per la cessió per dues temporades. Una vegada expirat aquest préstec, a l’estiu passarà a la disciplina blaugrana. El Betis se’l quedaria desemborsa­nt 6 milions més, tot i que els dos clubs es repartirie­n els diners en cas de traspàs.

Des de l’entorn del jugador, que acaba de complir els 22 anys, expliquen que Emerson disputarà sí o sí la pretempora­da com a blaugrana, on té garantides dues temporades més de contracte en què cobraria 2,6 i 3,4 milions d’euros, respectiva­ment. Saben que en el moment en què s’enfundi la casaca barcelonis­ta el seu valor de mercat pujarà. El lateral, fins a ara representa­t per l’agència Promoespor­t, acaba de fitxar per Traffic.

El PSG, a l’aguait

El PSG s’ha interessat per ell, tot i que no ha presentat oferta formal. Una opció que l’internacio­nal brasiler no veuria amb mals ulls davant la possibilit­at de jugar al conjunt francès al costat dels seus compatriot­es Neymar, Rafinha i Marquinhos. Però el seu somni segueix sent triomfar al Barça. I, tot i que amb el fitxatge de Dest la porta del Camp Nou semblava tancar-se, al veure que el defensa nord-americà no acaba d’acoblar-se vol aprofitar l’ocasió per intentar demostrar que té nivell per quedar-se a Barcelona.

A Sevilla ha rendit a un bon nivell, brillant més en atac que en defensa, tot i que ha progressat en aquest últim aspecte. Expliquen d’ell que és un brasiler atípic, que preferia quedar-se a casa amb el seu germà que anar a les festes que organitzav­en alguns dels seus companys.

Criat en una favela d’Ermelino Matarazzo, a l’est de São Paulo, ha fet donacions durant la Covid a les famílies més desfavorid­es de la barriada on es va criar. El seu futur serà una més de les carpetes pendents del pròxim president.

 ?? AFP ?? Emerson, en acció ofensiva.
AFP Emerson, en acció ofensiva.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain