El Periódico - Català

La PAH protesta pel veto al decret contra els desallotja­ments

La sentència del Constituci­onal que anul·la el decret per facilitar lloguers socials a persones vulnerable­s que ocupin vivendes genera la mobilitzac­ió.

- EL PERIÓDICO

Unes 1.300 persones, segons la Guàrdia Urbana, es van manifestar ahir a l’Arc de Triomf de Barcelona, convocades per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), en protesta per la sentència del Tribunal Constituci­onal (TC) que ha deixat en suspens la legislació autonòmica que posava límit als desnonamen­ts, i per exigir que el futur Govern aprovi una nova llei de vivenda que recuperi les mesures antidesall­otjament anul·lades.

Els assistents van defensar la norma del Parlament i el decret llei del Govern perquè «protegien la ciutadania més vulnerable de tenir accés a una vivenda adequada», mentre van denunciar que, amb la seva decisió, el Constituci­onal ha afavorit «els que especulen amb la vivenda en nom de la propietat privada».

A finals de gener, el Tribunal Constituci­onal va anul·lar per unanimitat el decret llei de mesures urgents per millorar l’accés a la vivenda impulsat el 2019 per l’Executiu català, que obligava els grans propietari­s a oferir lloguer social a les persones vulnerable­s que ocupin il·legalment una vivenda. Els magistrats justificav­en la seva decisió en el fet que la Generalita­t hauria d’haver utilitzat una llei en lloc d’un decret per formular la norma.

La sentència es va produir arran d’un recurs presentat pel PP, que va anar al Constituci­onal al considerar que el decret llei aprovat pel Govern vulnerava el dret a la propietat privada i no respectava un dret fonamental que s’aplica a tot Espanya.

 ?? Elisenda Pons ?? Concentrac­ió contra la decisió del Constituci­onal, ahir.
Elisenda Pons Concentrac­ió contra la decisió del Constituci­onal, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain