El Periódico - Català

Milena Smit, de la nominació als Goya a ‘noia Almodóvar’.

Nominada als premis Goya com a millor actriu revelació, la jove d’Elx ha fitxat per Netflix i participar­à a ‘Madres paralelas’, la pròxima pel·lícula del director manxec.

- MIREYA ROCA

El nom de Milena Smit sona cada vegada amb més força. Amb el seu paper de Mila a la pel·lícula No matarás, on va treballar sota la direcció de David Victori i que es va estrenar a l’últim Festival de Sitges l’octubre passat, la jove, amb només 24 anys, va fer el salt a la gran pantalla, compartint pla amb Mario Casas. El thriller ha sigut un dels més vistos el 2020 i ha valgut a la intèrpret una nominació als Goya en la categoria de millor actriu revelació. Un gran salt per a una dona que no fa tant treballava com a recepcioni­sta d’hotel.

Amb 24 anys, va debutar en el cine a ‘No matarás’, del manresà David Victori Va ser model i va rodar videoclips abans de compartir repartimen­t amb Mario Casas

«M’he trencat mil vegades rodant. Ha sigut molt dur però alhora molt satisfacto­ri perquè ha sigut una catarsi. Un viatge per complet per posar-te unes tiretes sobre les ferides que hagi tingut», va explicar la jove, que va néixer a Elx (Alacant), en una entrevista per a Barnaphoto­press.

Després de participar en diversos videoclips musicals i fer les seves primeres incursions com a intèrpret en curtmetrat­ges com Innermost, Chimichang­a, Diagonales i Adentro, amb 18 anys va descobrir que el seu fort era estar davant les càmeres i en poc temps s’ha convertit en l’actriu de qui tothom parla. Però el seu descobrido­r, sense cap dubte, ha sigut el realitzado­r català David Victori.

«Va costar molt trobar-la. Era un personatge difícil: una dona que provoca fascinació, que t’atrau i la tems alhora. No volíem l’actriu perfecta, sinó algú que interpreté­s de forma natural. El nostre director de càsting la va trobar a través d’Instagram. Ella no era actriu, sinó recepcioni­sta d’hotel. I quan va fer el càsting, em vaig tornar boig. ¡La tenim! És una actriu increïble», va revelar Victori a aquest diari després de la presentaci­ó de No matarás a Sitges. Al film, Smit encarna Mila, la noia que es creua en la vida de Dani (Mario Casas) per convertir-la en un autèntic malson. Poc abans d’emprendre un viatge al voltant del món, per superar la mort del seu pare, Dani coneix Mila en una hamburgese­ria. Ella de seguida li proposa anar a casa seva per continuar la nit. Però no com l’innocent Dani havia imaginat. Mila té altres plans per a ell. Uns plans que el portaran a plantejar-se una sèrie de coses que mai li haurien passat pel cap.

Formada a l’escola d’interpreta­ció de Cristina Rota i ben assessorad­a per Bernard Hiller, el mediàtic coach d’estrelles de Hollywood, la jove de pare holandès s’ha convertit en una gran promesa. Aquesta setmana, Pedro Almodóvar va anunciar el repartimen­t de la seva nova cinta, Madres paralelas, en la qual Milena Smit figura al costat de Penélope Cruz i Aitana Sánchez-Gijón. El director manxec va explicar que torna «a l’univers femení, a la maternitat, a la família. Va parlar de la importànci­a dels ancestres i dels descendent­s». Al costat de les tres protagonis­tes de la pel·lícula, Smit, Cruz i Sánchez-Gijón, també destaquen Rossy de Palma i Julieta Serrano, a més del madrileny Israel Elejalde. «Aquest era el meu gran secret», va escriure Smit en el seu compte d’Instagram tot just saltar la gran notícia en els mitjans.

De fet, Smit tampoc ha passat desaperceb­uda per a Netflix. La plataforma va fitxar la jove per a la sèrie adolescent Alma, que ja ha començat a rodar-se a Astúries i està protagonit­zada per l’actriu catalana Mireia Oriol (Les de l’hoquei) i creada per Sergio S. Sánchez,

guionista de pel·lícules com ara L’orfenat, El secreto de Marrowbone i Palmeras en la nieve, que en aquesta ocasió també exercirà de director de la cinta al costat del realitzado­r i productor Kike Maíllo.

Per si no n’hi hagués prou, l’actriu no ha deixat de triomfar en el món de la moda. No s’ha d’oblidar que Smit té taules en l’art de posar, ja que amb només 15 anys es va apuntar en una agència de models de Múrcia i va protagonit­zar innombrabl­es sessions de fotos per a conegudes revistes i va desfilar per a grans dissenyado­rs en les diferents passarel·les espanyoles. En l’actualitat, firmes de la talla de Gucci, J. W Anderson i Paco Rabanne se la rifen perquè posi amb els seus dissenys.

n«No volíem l’actriu perfecta, sinó algú natural», diu el seu descobrido­r «La vam trobar a Instagram. Va fer el càsting i em vaig tornar boig. ¡La tenim!»

qui es va casar per sorpresa en un discret i anònim casament el 2018. I dijous passat ella va penjar la que podria ser l’última, o penúltima, instantàni­a abans de donar a llum d’aquí unes quantes setmanes.

«De vegades sento que soc una versió humana del Winnie the Pooh, altres vegades, una deessa de la fertilitat amb un darrere sucós. Em vaig fer aquesta foto un dia en què sentia això últim. Sigui com sigui sé que aviat trobaré a faltar aquestes puntades de peu», escriu al costat de la foto. Despullada al seu lavabo, davant un mirall i tapant les parts del seu cos susceptibl­es de ser objecte de la censura de la xarxa social, la imatge va collir en poques hores els habituals milions de likes.n

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain