El Periódico - Català

Cs exhibeix la ‘tornada a casa’ dels fundadors per frenar Illa

De Carreras i Azúa acompanyen el candidat taronja després d’haver-se allunyat del partit pels cop de volant de Rivera

- JÚLIA REGUÉ

Ciutadans va explicar ahir en el seu acte central amb dos dels intel·lectuals que van fundar el partit el 2006 per exhibir una recuperaci­ó de les essències que eviti la patacada electoral que pronostiqu­en les enquestes per al partit taronja el pròxim 14 de febrer. El jurista Francesc de Carreras i l’escriptor Félix de Azúa tornen a casa de la mà d’Inés Arrimadas per donar un reconeixem­ent al cap de llista, Carlos Carrizosa –després d’haver-se allunyat de les sigles a causa dels cops de volant estratègic­s de l’exlíder del partit Albert Rivera– i a fi de batre l’efecte Illa.

Els taronges s’erigeixen en la «garantia» perquè no es reediti un tripartit a Catalunya que mantingui l’independen­tisme al Palau de la Generalita­t, recordant que l’afany per combatre el nacionalis­me va ser el que va fer néixer Cs. «Ens movia la necessitat que algun partit o una unió de veus públiques s’enfrontés al nacionalis­me que estava ja ferotgemen­t inclinat al totalitari­sme i ha anat cada vegada a pitjor», va etzibar Azúa, connectat per via telemàtica juntament amb De Carreras des de la seu del partit a Madrid.

«Netament centrista»

L’escriptor va dir que Cs ha tingut «triomfs i derrotes» però que continua sent «netament centrista» i l’«únic capaç d’acabar amb el caïnisme» davant la dreta que «depèn dels bisbes» i l’independen­tisme –«la ultradreta d’Espanya»–. De Carreras va remarcar que la formació és ara «tan imprescind­ible» com ho va ser el 2006 perquè prevalen «les mateixes raons» davant el risc d’un eventual pacte entre el PSC, ERC i els comuns després de passar per les urnes: «Si això passa, estarem pitjor que en aquella època. Hem de guanyar els que ens basem en la raó i no ens deixem portar pel cor», va censurar.

La voluminosa bossa d’indecisos i abstencion­istes que preveuen la majoria dels sondejos a una setmana dels comicis preocupa, i molt, les files taronges. Arrimadas i Carrizosa, des d’un mirador de Barcelona, van dedicar bona part del seu discurs a animar els constituci­onalistes a no malgastar ni un sol vot amb electors quedant-se a casa.

Carrizosa va aventurar que un tercer tripartit suposaria entrar en un «bucle etern» i va assenyalar el PP i el PSC per acovardir-se davant el nacionalis­me a l’«entregar-se al procés i al pujolisme»: «L’única garantia per als que no comparteix­en el credo nacionalis­ta és Cs», va afirmar.

«No és només la lluita contra el nacionalis­me, cal gestionar bé, el tripartit va ser un desastre», va insistir la líder de Ciutadans al Congrés per esgarrapar vots als socialiste­s, a qui tant el CIS com l’última enquesta del GESOP per a EL PERIÓDICO situa al capdavant.

«Si tenim un tercer tripartit a Catalunya entrarem en un bucle etern» CARLOS CARRIZOSA CANDIDAT DE CS

 ?? Acn ?? Carlos Carrizosa i Inés Arrimadas, ahir, a Barcelona.
Acn Carlos Carrizosa i Inés Arrimadas, ahir, a Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain