El Periódico - Català

Els comuns volen una aliança d’esquerres davant el «desgovern»

Albiach demana el vot per combatre la paràlisi de l’Executiu de JxCat i ERC i «barrar el pas» a l’extrema dreta

- EL PERIÓDICO

«El pitjor malson per a Abascal i la seva tropa és un Govern progressis­ta» JÉSSICA ALBIACH CANDIDATA D’EN COMÚ PODEM

La candidata d’En Comú Podem per al 14-F, Jéssica Albiach, es va reivindica­r ahir com el «vot segur» per aconseguir un Executiu d’esquerres davant el «desgovern» de JxCat i ERC i per «tallar el pas» a l’extrema dreta de Vox. «És el pitjor malson per a Santiago Abascal i la seva tropa».

Albiach així ho va remarcar durant l’acte central de campanya, a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) al costat del vicepresid­ent segon del Govern, Pablo Iglesias; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la número tres de la llista, Jess González.

«El pitjor malson per a Abascal i la seva tropa és que tinguem a Catalunya també un Govern d’esquerres progressis­ta, que veritablem­ent pensi en les majories socials», va assenyalar la líder dels comuns, que va garantir que el vot a la seva formació política «val el triple». «Val com a alternativ­a al desgovern de JxCat i ERC, per fer polítiques d’esquerra que ens ajudin a sortir d’aquesta i per tallar el pas a l’extrema dreta», va dir.

Albiach va animar així la «gent honesta» a acudir a

les urnes el 14-F i a vèncer la «decepció», el «millor terreny –va advertir– perquè creixi l’extrema dreta».

Així mateix, va criticar que la cap de llista de JxCat, Laura Borràs, hagi defensat que el seu número tres, Joan Canadell, és una persona «preparada», ja que, segons l’opinió de la dirigent morada, encarna «posicionam­ents desacomple­xats» propis «del nacionalis­me més excloent, la xenofòbia i el supremacis­me». «Catalunya no pot seguir governada per qui menysprea mig país ni trenca amb valors republican­s i democràtic­s», va assegurar.

Bastir ponts

Iglesias, per la seva part, va afirmar que «s’han acabat els governs de partit únic» i que el nou Executiu català estarà constituït per «forces polítiques diferents» que es veuran obligades a negociar, un context en el qual va reivindica­r la figura d’Albiach com l’única capaç de bastir ponts i posar les polítiques d’esquerra en el centre del debat.

«És clar que es canvien coses quan estem en el Govern. La millor prova és l’agressivit­at dels atacs dels quals som objecte», va remarcar Iglesias, qui es va preguntar si «hi hauria tantes portades, tertúlies i escaletes de telenotíci­es favorables a algú disposat a posar en qüestió alguns dels interessos econòmics dels grans poders».

També va advertir el PSOE que la regulació del mercat del lloguer és una «qüestió de lleialtat» i va instar el seu soci de Govern a complir amb el programa que van subscriure quan van arribar al pacte. «Ens estem deixant la pell perquè el compromís del Govern de coalició impliqui d’una vegada la regulació dels lloguers i tindrem molta resistènci­a per aconseguir-ho, però és una qüestió de lleialtat», va assenyalar Iglesias.

 ??  ?? Iglesias mostra el suport a Albiach, ahir, a Barcelona.
Iglesias mostra el suport a Albiach, ahir, a Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain