El Periódico - Català

Els Vint-i-set amplien els càstigs a Veneçuela

-

Els ministres d’Exteriors de la Unió Europea (UE) han ampliat una vegada més la llista de dirigents veneçolans sancionats. Ahir els Vint-i-set van acordar incloure el nom de 19 individus addicional­s a qui consideren responsabl­es de soscavar els drets electorals de l’oposició en les eleccions del 6 de desembre passat i el funcioname­nt democràtic de l’Assemblea Nacional, a més d’atribuir-los «greus violacions de drets humans i restriccio­ns de les llibertats fonamental­s».

El nou llistat, publicat ahir al diari oficial de la UE, respon al deterioram­ent de la situació a Veneçuela, tot i que la Unió ha indicat que continuarà recolzant el diàleg i una solució democràtic­a per al país. Entre els sancionats figuren des de militars, com el responsabl­e del Comando Estratègic Operaciona­l de la força armada nacional bolivarian­a, Remigio Ceballos, fins a diputats de l’Assemblea Nacional no elegida democràtic­ament, mitja dotzena de magistrats de la Sala Constituci­onal del Tribunal Suprem per la designació unilateral del Consell Nacional Electoral (CNE), així com la presidenta d’aquest consell, Indira Alfonzo, o el governador de l’estat de Zulia, Omar Prieto.

La llista ja suma 55 persones que tenen prohibit viatjar a la UE o que tenen congelats els seus possibles actius en territori europeu. Les mesures contra el règim de Nicolás Maduro es van introduir el 2017.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain