El Periódico - Català

Abengoa presenta concurs al fallar el seu pla de refinançam­ent

> La companyia atribueix a les discrepànc­ies entre els diferents accioniste­s la impossibil­itat de tirar endavant la reestructu­ració

- EL PERIÓDICO

El consell d’administra­ció d’Abengoa va decidir ahir acudir al concurs voluntari de creditors, una vegada que no li ha sigut possible aprovar el pla de refinançam­ent en el qual estava immersa la companyia d’enginyeria i energies renovables. En un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) assenyala que després de fallar el pla de refinançam­ent previst i, «sent aquest acord una condició necessària per reequilibr­ar el patrimoni d’Abengoa i una vegada que el 18 de febrer va vèncer la protecció preconcurs­al, va prendre la decisió de sol·licitar la declaració de concurs voluntari». La sol·licitud es va presentar ahir al jutjat competent de Sevilla.

A la seva nota, el consell constata «la complexa situació i les cada vegada més gran dificultat­s per arribar a una solució que satisfaci tots els grups d’interès amb posicions, fins ara, enfrontade­s». Afirma que segueix compromès a buscar alternativ­es per evitar la inviabilit­at de les societats filials que desenvolup­en l’activitat del grup, amb la intenció de preservar l’ocupació i mirar de minimitzar la pèrdua de valor.

La firma ja va anunciar a primera hora de la tarda d’ahir que no havia aconseguit que els creditors financers atorguin els consentime­nts sol·licitats a fi d’estendre de nou el termini per al tancament i execució de l’acord de reestructu­ració, per la qual cosa reunia el consell de «forma immediata» en una sessió en la qual s’havia d’aprovar el concurs de creditors.

Està en causa de dissolució des del 19 de maig, al donar un patrimoni negatiu de 388 milions d’euros, i va sol·licitar el preconcurs de creditors a finals d’agost.

A principis d’aquell mes, la companyia havia arribat a un acord amb la banca que comptava amb el vistiplau de l’ICO, però que incloïa també l’aportació de 20 milions de la junta.

La idea era firmar la reestructu­ració abans del 30 de setembre, però els diners compromeso­s per la junta mai van arribar amb l’argument de no tenir «mecanismes jurídics» per a una ajuda directa a una gran empresa.

n

 ?? Marcelo del Pozo / Reuters ?? Torre i panells solars de l’empresa Abengoa al parc Solucar, a la localitat sevillana de Sanlúcar la Mayor.
Marcelo del Pozo / Reuters Torre i panells solars de l’empresa Abengoa al parc Solucar, a la localitat sevillana de Sanlúcar la Mayor.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain