El Periódico - Català

Agbar insta a fer de Barcelona un ‘hub’ europeu de l’aigua

- F. J. BENITO EL PERIÓDICO

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, es va reunir ahir amb el president de la Generalita­t Valenciana, Ximo Puig, i després d’una trobada per veure la indústria ceràmica de

Castelló, va anunciar que la intenció del Govern és que el turisme de la tercera edat de l’Imserso es reprengui a partir del mes de setembre, sempre pendents de l’evolució de la pandèmia. Si fos possible, s’avançaria la data.

Per a això, Maroto va informar que les persones grans que puguin viatjar hauran de garantir que estan

vacunats i es demanarà com a requisit el certificat de vacunació davant la Covid.

La patronal hotelera de la Costa Blanca ja ha mantingut reunions de treball amb els tècnics de l’Imserso, als quals ha reclamat que la província dupliqui, pràcticame­nt, les seves places per a la temporada vinent baixa fins a arribar a les 450.000.

Maroto va manifestar que estan treballant perquè es pugui desenvolup­ar aquest any l’Imserso «amb les mesures de seguretat necessàrie­s per evitar contagis». «Les persones grans estan sent els primers a vacunar-se i, per tant, confiem que es pugui reprendre el programa aquesta temporada», va apuntar.

Maroto va explicar que s’està treballant en un grup juntament

El Consell Assessor d’Agbar presentarà avui les seves propostes per afrontar l’emergència climàtica i els reptes socials de la gestió de l’aigua. Aquest òrgan consultiu de la companyia tornarà a instar l’Administra­ció que ajudi a fer de Barcelona un centre neuràlgic de la investigac­ió a Europa. El Consell Assessor de Participac­ió, Transparèn­cia i Acció Social d’Agbar és una iniciativa pionera en l’entorn empresaria­l, que es compon de 15 persones externes a la companyia i referents en el seu àmbit que en els dos últims anys han traçat una sèrie de recomanaci­ons per avançar en els reptes del sector de l’aigua.

Aquests experts insten a situar Barcelona com a ciutat de referència en l’actuació contra el canvi climàtic, i que sigui un hub sobre coneixemen­t de l’aigua a Barcelona, que generi ocupació i sigui un espai obert a la ciutadania per buscar la implicació de tots els actors i sectors.

Una de les iniciative­s d’Agbar que s’ha reforçat amb les contribuci­ons del Consell Assessor és la transforma­ció de les plantes depuradore­s en ecofactori­es i instal·lacions que reutilitzi­n el 100% de l’aigua.

namb el sector per adaptar les condicions, i que el mes de setembre s’estarà en condicions de poder implementa­r els viatges. «Se li dona una modernitat al programa per millorar l’experiènci­a turística, perquè aconseguei­xi seguretat i garantir la viabilitat d’un programa tan estimat que esperem que tingui molts anys de vida», va exposar.

A més, va apuntar que es milloraran algunes de les reclamacio­ns del sector turístic «per millorar no només l’experiènci­a de la gent gran, sinó també en l’àmbit de la idoneïtat que per als hotelers suposa aquest programa». «És un estímul important a la demanda que necessita el sector per començar a recuperar la cadena de valor d’un sector que depèn de la mobilitat», va concloure Maroto.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain