El Periódico - Català

Isaki Lacuesta fitxa C. Tangana

El cantant, que publica aquest divendres el seu nou disc, debutarà com a actor a ‘Un año, una noche’, pel·lícula del director d’‘Entre dos aguas’, sobre l’atemptat a la sala Bataclan de París que acaba de començar a rodar-se.

- BEATRIZ MARTÍNEZ

Isaki Lacuesta ha començat el rodatge de la que serà la seva pròxima pel·lícula, potser la més ambiciosa de tota la seva trajectòri­a, ja que es tracta d’una coproducci­ó internacio­nal i a més se centra en la tragèdia ocorreguda el 2015 a la sala Bataclan de París, quan va ser atacada per un grup de gihadistes, provocant una massacre amb 90 morts i centenars de ferits. A més, el director, que sempre ha atorgat una importànci­a vital a la música en els seus treballs, ha reclutat l’estrella de les músiques urbanes C. Tangana, que debutarà com a actor en el cine. El cantant és realment en un moment àlgid de la seva carrera, ja que publicarà aquest divendres el seu molt esperat nou disc, El madrileño.

Un año, una noche es basa en la novel·la d’un dels superviven­ts, l’espanyol Ramón González, que a Paz, amor y Death Metal (Tusquets) va narrar en primera persona aquesta experiènci­a que el marcaria per sempre i que el va submergir en un bucle d’estrès posttraumà­tic del que només va sortir gràcies a la plasmació del seu testimoni a la novel·la, que es va convertir així en una espècie d’exorcisme personal.

El director d’Entre dos aguas, Concha d’Or de Sant Sebastià, retratarà els efectes d’aquest terrible succés que va commociona­r el món a través del punt de vista de Ramón i la seva parella Céline, entremescl­ant les seves vivències durant l’atemptat i els estralls psicològic­s que van patir durant l’any posterior.

Nahuel Pérez Biscayart, que vam conèixer gràcies a la seva impactant interpreta­ció a la pel·lícula 120 pulsacione­s por minuto, es convertirà en els nostres ulls dins d’aquesta història autobiogrà­fica, acompanyat per la seva parella en la ficció Noémie Merlant (revelació a Retrato de una mujer en llamas). Quim Gutiérrez, Alba Guilera i Natalia de Molina completen el repartimen­t, en el qual s’inclou el prestigiós traper madrileny

El guió de la pel·lícula ha sigut escrit per Isaki Lacuesta al costat d’Isa Campo i Fran Araújo. El rodatge d’Un año, una noche va començar el dia 8 de febrer a Barcelona i es desenvolup­arà durant quatre setmanes en diverses localitats catalanes per posteriorm­ent traslladar-se a París durant unes altres tres setmanes més.

 ??  ?? C. Tangana.
C. Tangana.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain