El Periódico - Català

Una llista negra plena d’errors defensius

- JOAN DOMÈNECH

Les fallades individual­s semblen més nombroses i voluminose­s que mai al Barça. Són tantes que n’hi ha de tot tipus: d’atenció, tècniques, conceptual­s... Les que es cometen en defensa tenen pitjors repercussi­ons en el resultat, però les atacants no estan lliures de culpa.

El penal comès per Clément Lenglet reobre el debat sobre el mal rendiment defensiu del Barça. El central francès va facilitar l’empat del Cadis, producte, també, del pèssim percentatg­e d’encert ofensiu de l’equip, que va anar malgastant una ocasió de gol rere l’altra, i va deixar el marcador en una situació de risc. En la llarga i negra llista d’errors individual­s apareixen molts noms. Ningú se n’escapa.

NI MESSI SE’N SALVA

Ni Messi se salva de figurar en aquesta llista, amb aquella passada horitzonta­l que va fer a San Mamés davant l’Athletic i que Muniain va tallar per batre Ter Stegen. Aquell gol no es va traduir en greus conseqüènc­ies. Només va reduir al 2-3 el triomf. Ilaix Moriba va repetir aquesta passada prohibida setmanes més tard. Davant l’Alabès al Camp Nou. Va suposar un contratemp­s en la golejada (5-1), però no s’hauria d’haver produït. Va ser un error gratuït. El car en va ser un altre. L’Alabès sí que va treure profit del regal en la primera volta, quan Rioja, afortunat per segona vegada, li va treure dels peus la pilota a Neto en una cessió de Piqué.

La tornada de Ter Stegen havia de reforçar la seguretat a la porteria, però al tercer partit el porter alemany va sortir a buscar la pilota al Metropolit­ano i Carrasco va eludir la seva sortida fins al centre del camp per endossar la tercera derrota de lliga. La primera va ser a Getafe, en un penal de De Jong a Djené. No ha sigut l’únic provocat per l’holandès. Les seves mans van brindar l’empat de la Reial Societat en la semifinal de la Supercopa. Una distracció en el marcatge a Kean (PSG) en una falta lateral va ampliar la derrota europea. Les fallades en les jugades d’estratègia són un clàssic.

DRAMA A PILOTA ATURADA

Allà intervé també la pèrdua de concentrac­ió o l’absència d’agressivit­at. Diakhaby va colpejar amb el cap a plaer en el Barça-València (2-2) en un bloqueig que es va menjar Griezmann. Un altre se’l va menjar Mingueza a Cadis i va colpejar amb el cap a la mateixa porteria. D’una sacada d’Alba botant a la cama dreta de Lenglet, es va gestar la derrota.

Tous van estar Pedri i Mingueza en un córner que va suposar el gol de Willian José en el Barça-Reial Societat de Lliga al Camp Nou i Griezmann tampoc va encertar a rebutjar un centre que va aprofitar Villalibre per portar la final de la Supercopa a la pròrroga. Víctor Ruiz va aclaparar Sergio Busquets en una altra falta indirecta en el partit davant el Betis que va salvar Trincâo sobre la campana.

ARAUJO, UMTITI I PIQUÉ

Piqué va reaparèixe­r a correcuita davant el PSG per reforçar l’eix de la defensa, però l’1-4 va desbaratar l’esforç, com es va veure en els dos primers gols de Mbappé. Samuel Umtiti ha quedat tan marcat com el seu compatriot­a Lenglet. O més. Umtiti es va equivocar dues vegades a la Copa a Granada (un mal rebuig i una mala vigilància de Soldado) i dues a Sevilla (un túnel de Koundé i un fora de joc mal tirat), sense que Alba, a qui De Marcos li ha robat dues vegades la pilota en dos partits, el corregís. Araujo va ficar la pota davant l’Eibar (1-1) i va demanar compareix en públic per dir: «Assumeixo la responsabi­litat. No puc cometre aquests errors». L’únic.

 ??  ?? Neto, Ter Stegen, Umtiti, Jordi Alba i Lenglet.
Neto, Ter Stegen, Umtiti, Jordi Alba i Lenglet.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain