El Periódico - Català

«He après que hi ha moltes carreres i només un cos»

Marc Márquez, que ja somriu, ha demanat al metge que només li doni l’OK quan sàpiga que «l’os està preparat per suportar una altra caiguda».

- EMILIO PÉREZ DE ROZAS

«L’any 2020 m’ha ensenyat que de carreres n’hi ha moltes, però només un cos. I això ja ho tinc ben posat al cap. Això no significa que no assumeixi el risc de córrer amb moto com feia, amb el meu estil agressiu i habitual, ja que, si acceptés això, no podria tornar a pujar a una moto de carreres. Per això he dit als metges que només vull que em donin l’OK per tornar a córrer quan ells sàpiguen que tinc el braç, l’os, l’húmer, preparat per suportar una altra caiguda».

Marc Márquez Alentá, el campioníss­im de Cervera (Lleida), va oferir ahir, en la presentaci­ó oficial de l’equip Repsol Honda, al costat de Pol Espargaró, tota mena d’explicacio­ns, no només sobre la seva caiguda, tornada precipitad­a («altres vegades havia tornat igual de ràpid i, com va sortir bé, tothom, inclosos els metges, van ser mantejats, però aquesta vegada ha sortit malament, mala sort»), sinó també sobre les seves operacions, la seva rehabilita­ció («ara cada visita als doctors són bones notícies i això m’anima») i, també, sobre la seva excel·lent relació amb el doctor Xavier Mir, «el meu metge de capçalera, amb el qual parlo contínuame­nt i a qui acudiré quan em torni a passar qualsevol cosa».

Márquez ha reconegut haverho passat molt malament, «especialme­nt els mesos de setembre i octubre, quan la lesió no evoluciona­va». Això sí, tant quan va ser tractat per l’equip del doctor Mir com quan va ser operat, per tercera vegada a l’húmer dret, per l’equip del doctor Samuel Antuña, va tenir el convencime­nt que tiraria endavant «perquè era, m’explicaven ells, cosa d’os, no havia danyat cap nervi i, per tant, el que calia tenir era paciència».

Això sí, Márquez assegura que, quan els metges li donin l’OK, encara li quedarà molta feina per fer. «Fa poc em vaig atrevir a passejar amb la bicicleta de carretera i, després, vindran més coses. He de recuperar tota la mobilitat de l’espatlla i del braç dret, que gairebé ja està. He d’augmentar la massa muscular del braç dret.

Guanyar força, ja que pilotar una MotoGP no és cosa fàcil», va continuar explicant el vuit vegades campió del món, que va reconèixer sorprendre’s «perquè, en aquestes condicions, llegeixo que els meus companys de graella em donen com a favorit al títol d’aquest any, cosa que és un elogi per a mi però, de moment, no té gaire sentit».

MM93 no sap quan estarà al màxim, però té clar que seguirà pilotant de forma agressiva

Sense moto encara

Márquez va insistir que l’error de tornar aviat a córrer a Jerez va ser compartit per tots. «No podem posar nom i cognom a aquest error. Tots vam decidir que podia tornar i, sí, l’última paraula va ser meva, clar, i va sortir malament. Era quan es deia, i encara es diu, que no som humans i que fem miracles».

Márquez va reconèixer que encara no ha pujat a una moto. «El que surt en el vídeo de presentaci­ó sobre la meva Honda núm. 93 no soc jo». És optimista, però li queden, diu, molts passos. «Primer, el permís mèdic. Després, augmentar l’entrenamen­t. A continuaci­ó, pujar a una moto. Després, a una moto de carreres. Després, divertir-m’hi a sobre i, només al final, somiar a fer podis o guanyar. Queda molt, sí, però estic animat», va assegurar.

n

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain