El Periódico - Català

Woody Allen carrega contra el documental d’HBO

La recentment estrenada sèrie per ‘streaming’ incideix en les acusacions d’abusos sexuals de Dylan Farrow contra el cineasta, que ell sempre ha rebutjat.

- JOAN MALDONADO

Ni 24 hores ha tardat Woody Allen a sortir al pas de la controvert­ida sèrie documental Allen v.

Farrow, que aquest diumenge va estrenar la plataforma HBO i que incideix en les acusacions contra el director de cine per presumptes abusos sexuals a la seva filla Dylan Farrow. Un representa­nt d’Allen, de 85 anys, i de la seva dona, Soon-Yi Previn, de 50, va emetre un comunicat en què critica el programa qualifican­t-lo de «treball de demolició ple de falsedats», segons recull el britànic Daily Mail. Així, el representa­nt legal d’Allen assegura que la sèrie dona una imatge condemnatò­ria del cineasta i mostra de manera tendencios­a la relació que tenia amb la seva jove filla adoptiva Dylan Farrow i el culpabilit­za de la separació amb Mia. «Si bé un treball de mala qualitat pot cridar l’atenció, no canvia els fets», remarca el comunicat del premiat director.

El paper de Ronan Farrow

Woody Allen també assegura que els creadors de la ficció són simples «instrument­s» que han col·laborat amb Mia Farrow per crear un treball sensaciona­lista i escandalós per assegurar-se l’èxit mediàtic i d’audiència de la sèrie. Per reafirmar-se en aquesta afirmació, Allen en posa com a exemple el contracte de tres anys que el 2018 va firmar Ronan Farrow, fill de Mia i periodista d’investigac­ió, amb la plataforma de streaming per produir pel·lícules i documental­s. «Lamentable­ment, no és sorprenent que la cadena que transmetrà això sigui HBO, que té un contracte de producció permanent i una relació comercial amb Ronan Farrow», assegura Allen.

Recordem que Ronan Farrow, periodista d’investigac­ió de la revista The New Yorker, va guanyar un premi Pulitzer per destapar les acusacions d’agressió sexual contra el magnat del cine Harvey Weinstein, en el que va ser el detonant del moviment Metoo.

Composta per quatre episodis, amb vídeos casolans, aportacion­s d’alguns implicats i molt especialme­nt amb el testimoni de Dylan Farrow, però en cap cas del mateix Allen ni de Moses Farrow, molt crític amb l’actuació de la seva mare, Allen

v. Farrow ha sigut dirigida per Amy Ziering i Kirby Dick (The

invisible war, 2012).

 ?? HBO ?? Una imatge d’‘Allen v. Farrow’.
HBO Una imatge d’‘Allen v. Farrow’.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain