El Periódico - Català

Julia Otero s’allunya dels micròfons per tractar-se d’un càncer.

«Entre químio i químio faré un volt per la ràdio», afirma la periodista, que deixa durant un temps els micròfons. Els missatges de suport no es van fer esperar.

- EL PERIÓDICO

Julia Otero va anunciar ahir que té càncer i que s’allunyarà unes setmanes dels micròfons d’Onda Cero per sotmetre’s a un tractament oncològic. «Entre químio i químio faré un volt per la ràdio», va avançar la periodista, de 61 anys.

«Dimarts passat en un control rutinari, d’aquests que tots hem de fer-nos, va arribar la sorpresa. En un raconet van aparèixer cèl·lules egoistes, com les anomena el doctor López Otín», va explicar en antena la comunicado­ra nascuda a Monforte de Lemos (Lugo) el 1959 i que es va instal·lar amb la seva família a Barcelona quan era una nena.

«La paraula càncer fa por, però estic aprenent a pronunciar-la en primera persona des de fa sis dies. No és fàcil, però aquí estem. A les coses cal anomenarle­s pel seu nom», va dir la directora i presentado­ra de Julia en la onda, a Onda Cero. Durant el temps que Otero estigui allunyada dels micròfons, Carmen Juan, juntament amb l’equip habitual de redactors i col·laboradors del programa vespertí, estarà al capdavant del programa.

Otero va mostrar el seu agraïment «a les noies i nois de JELO». «Aquest és un equip extraordin­ari en tots els sentits. Profession­alment són molt bons, però el seu fort és la categoria humana. No vull oblidar els meus caps d’Onda

Cero i Atresmedia, perquè no hi ha dia en què no rebi d’ells una dosi d’afecte i pensaments positius», va afirmar.

Si en el pla profession­al deia sentir-se acompanyad­a, molt més ho estarà en el personal, ja que tant la seva parella com la seva filla són metges. Ell, Josep Martínez, és el responsabl­e d’Urgències de l’Hospital de Barcelona, i ella,

Candela, de 23 anys, és llicenciad­a en Medicina i part de les seves tasques han estat en primera línia de la lluita contra la Covid. «Meitat sofriment, meitat orgull de mami. La veig com una nena... però surt cada matí a lluitar com una guerrera amb el seu antifaç», va escriure Otero en el seu compte d’Instagram mesos enrere al costat d’una foto de la seva filla, protegida contra el virus.

El seu anunci va provocar una onada de solidarita­t a les xarxes amb missatges d’ànim i força. El president del Govern, Pedro Sánchez, va escriure: «Molta força, i els meus millors desitjos per a una ràpida recuperaci­ó que et permeti tornar a la primera línia de la ràdio. La teva veu és indispensa­ble en el món del periodisme». En el mateix sentit es va expressar Pablo Iglesias i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. La periodista de La Sexta i presentado­ra d’El objectivo, Ana Pastor, i també Jordi Évole, li van desitjar un «fins ben aviat», igual com Sandra Sabatés, d’El Intermedio, o la seva companya a la cadena SER Pepa Bueno també van voler expressar-li el seu afecte i el desig de tornar a retrobar-se aviat, a més de Pilar Rahola, Inés Arrimadas, Nieves Herrero, Carme Chaparro, Mónica Carrillo, Manel Fuentes, Miki Otero, El Monaguillo, Eva Hache, Anabel Alonso i un llarg etcètera.

«Molta força, i els meus millors desitjos per a una ràpida recuperaci­ó que et permeti tornar a la primera línia de la ràdio. La teva veu és indispensa­ble en el món del periodisme»

PEDRO SÁNCHEZ PRESIDENT DEL GOVERN

«Gràcies per compartir-ho. Ara toca cuidar-se i t’enviem tot el carinyo i la força per acompanyar-te en aquestes cures. Fins ben aviat»

ADA COLAU ALCALDESSA DE BARCELONA

 ??  ??
 ?? Roberto Garver ??
Roberto Garver

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain