El Periódico - Català

Menys manifestan­ts i disturbis en les protestes per Hasél

- CARLES PLANAS BOU

Les protestes per l’empresonam­ent del raper Pablo Hasél s’han prolongat per setena jornada consecutiv­a. Ahir, unes 700 persones es van reunir per expressar, de diferents formes, un malestar que va en múltiples direccions: per les càrregues, l’actuació policial, la classe política i per la crisi social i econòmica accentuada per la pandèmia de la Covid-19.

Després de concentrar-se a Arc de Triomf i esperar una hora sota la pluja, la protesta va posar rumb a la Prefectura Superior de Policia, a Via Laietana. «A mi Pablo Hasél m’és igual, ha dit moltes coses que no m’agraden, però no per això ha d’anar a la presó», diu la Carme, estudiant de filosofia de 20 anys. «Surto per denunciar els abusos de la policia i per com se’ns criminalit­za els joves quan critiquem el que no ens agrada».

«Els joves patim l’atur, veiem com serà el nostre futur i hem dit prou», remarca el Joan, de 21 anys, que creu que els mitjans ajuden a «criminalit­zar» la protesta enfocant només els disturbis. La taxa d’atur entre els menors de 25 anys ascendeix ja al 40%.

Davant la prefectura, un petit grup de 20 homes llança objectes a la policia. D’altres recriminen aquestes accions i opten per cridar consignes que evidencien que el seu malestar va més enllà de Hasél. «On sou quan hi ha desnonamen­ts», va reclamar un jove als Mossos d’Esquadra.

 ??  ?? La manifestac­ió d’ahir a la nit a la zona d’Arc de Triomf, a Barcelona.
La manifestac­ió d’ahir a la nit a la zona d’Arc de Triomf, a Barcelona.
 ?? Ferran Nadeu ?? Diversos manifestan­ts llancen pedres contra locals i diversos establimen­ts.
Ferran Nadeu Diversos manifestan­ts llancen pedres contra locals i diversos establimen­ts.
 ??  ?? Un grup d’encaputxat­s destrossen jardineres i causen altres danys als carrers de Barcelona.
Un grup d’encaputxat­s destrossen jardineres i causen altres danys als carrers de Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain