El Periódico - Català

Un bosc per al record: arbres en memòria dels difunts

Mémora ofereix de forma gratuïta la possibilit­at de plantar un arbre per homenatjar les persones finades. L’ONG Tree-Nation garanteix l’òptima reforestac­ió

- N. B. I.

El record d’una persona estimada difunta es pot portar de moltes maneres, però segurament una de les més boniques i positives és comprovant el creixement d’un nou arbre plantat en homenatge a aquell ésser estimat. És la proposta de Mémora, sorgida durant l’època de pandèmia, per acompanyar el dol. Es tracta del projecte In Arboriam, que consisteix a plantar de forma totalment gratuïta un arbre en memòria de la persona finada. Els seus familiars poden comprovar l’estat de l’exemplar des de la seva web i conèixer l’estalvi de CO2 que ha suposat plantar aquest bosc honorífic.

Mémora no està sola en el desenvolup­ament del projecte In Arboriam, sinó que el porta a terme de la mà de l’ONG Tree-Nation, dedicada a la reforestac­ió del planeta. En la primera fase, les plantacion­s realitzade­s en el marc d’aquesta iniciativa s’estan realitzant a nivell internacio­nal, focalitzan­t-se en països com Kenya, Madagascar, el Nepal o Tanzània; i en la segona fase, Espanya i Portugal seran els escenaris prioritari­s amb el fi d’acostar els arbres a les famílies i tenir un impacte socioambie­ntal de caràcter més local.

Durant els pròxims anys la companyia espera plantar més de 50.000 arbres, i així també reduir la seva empremta de carboni i contribuir a la millora de l’entorn natural. Fins ara, ja s’han plantat més de 12.000 arbres en el marc de la iniciativa.

El propòsit final del projecte In Arboriam

és la creació d’un gran bosc del record, format per grups d’arbres als quals es denomina “udianas”, que rendeixin homenatge als difunts i a la seva memòria, al mateix temps que la seva creació suposa un impacte positiu per a la lluita contra el canvi climàtic a escala global.

Fins ara, ja s’han plantat més de 12.000 arbres

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain