El Periódico - Català

Israel incentiva la vacunació de la Covid amb un ‘passaport verd’

Els immunitzat­s ja poden anar a centres comercials, gimnasos i hotels

- ANDREA LÓPEZ-TOMÀS

«Vagin a vacunar-se». Després d’aixecar un parell de pesos, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, anima la població a immunitzar­se des d’un gimnàs de Tel Aviv. Israel va obrir el cap de setmana passat hotels, centres comercials i gimnasos per al 32% de la seva ciutadania que està ja completame­nt immunitzad­a. Les autoritats utilitzen diversos mecanismes per premiar els que s’inoculin, alhora que castiguen aquells que es neguen a fer-ho. A un mes de les quartes eleccions en dos anys, Netanyahu busca la immunitzac­ió generalitz­ada per aconseguir una completa tornada a la normalitat abans dels comicis.

Un terç dels 9,3 milions d’israelians ja poden disfrutar d’una jornada de compres o d’una escapada vacacional. La campanya de vacunació d’Israel, líder al món, ha permès a part de la seva ciutadania començar a disfrutar dels beneficis que els reporta integrar el percentatg­e de població vacunada. Centres comercials, gimnasos, hotels i algunes escoles han obert les portes per a aquest 32% d’israelians que han rebut les dues dosis de la vacuna. Només els llocs de culte i les botigues es mantenen obertes per al públic general.

D’aquesta manera, Netanyahu premia els que s’immunitzen. «Demano a tots els que no han sigut vacunats: facin-ho», va declarar dissabte des d’un gimnàs abans de la seva obertura. Amb cafès i pizzes gratis als centres de vacunació, les autoritats israeliane­s busquen atraure els recelosos. «Tindràs el passaport verd i també podràs beneficiar-te’n», recorda Netanyahu. El passaport verd s’obté vuit dies després de rebre les dues dosis i té validesa durant sis mesos.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain