El Periódico - Català

Seat ofereix edificis i sanitaris per agilitzar la vacunació

L’empresa automobilí­stica i Salut presentara­n avui un projecte de col·laboració que agilitzarà la vacunació a la comarca del Baix Llobregat.

- XAVIER PÉREZ IDOYA NOAIN

La companyia automobilí­stica espanyola Seat, amb seu a Martorell, ha arribat a un acord amb la Generalita­t perquè a les seves instal·lacions s’administri la vacuna contra el coronaviru­s dins de la campanya que el Departamen­t de Salut està portant a terme a la zona del Baix Llobregat. Seat i el Govern han convocat una roda de premsa per avui en la qual escenifica­ran aquest acord i n’explicaran els detalls. Hi participar­an el vicepresid­ent Pere Aragonès, la consellera de Salut, Alba Vergés, i el president de Seat i Cupra, Wayne Griffiths, entre altres.

Tot i que l’eficàcia d’aquesta vacuna és del 66%, per sota del 95% de les de Pfizer-BioNTech i Moderna, els percentatg­es d’efectivita­t augmenten en altres anàlisis importants: és més del 85% efectiva a l’hora de prevenir casos greus, incloent-hi les soques de Sud-àfrica i el Brasil.

Segons la informació que ha pogut conèixer EL PERIÓDICO, Seat disposarà una de les zones annexes de la planta de Martorell perquè sigui utilitzada com a centre de vacunació. D’aquesta manera hi podran anar, després de ser contactade­s per Salut, les persones de les localitats pròximes de la comarca del Baix Llobregat en el moment en què hi hagi prou dosis de la vacuna contra la Covid-19.

Probableme­nt no es tractarà d’un espai dins la fàbrica per qüestions de seguretat i confidenci­alitat relacionad­es amb la producció de vehicles, però segurament s’habilitarà algun dels edificis annexos a la factoria. Al principi es va especular també amb la proposta dels terrenys de la Zona Franca que encara pertanyen a la companyia, on fabriquen elements de xapa.

Tràilers i autobusos

A més, per arribar al màxim nombre de persones, des de Seat també podrien habilitar algun dels autobusos i tràilers de transport dels seus equips de competició (Cupra) perquè funcionin com a unitats mòbils de vacunació.

L’empresa automobilí­stica també ha ofert a la Generalita­t el seu personal mèdic i sanitari perquè administri les vacunes. L’equip de la doctora Patricia Such presta els seus serveis en un dels centres mèdics més avançats del sector de l’automòbil, el CARS, que es troba a l’interior de la fàbrica i dona servei a 15.000 treballado­rs.

Seat ha mantingut una forta col·laboració amb les autoritats sanitàries des que va començar la pandèmia del coronaviru­s i poques setmanes després de l’eclosió va estar produint respirador­s d’emergència a la línia de muntatge del Seat León.

També ha sigut una de les grans empreses del país que ha realitzat massivamen­t test PCR al seu personal perquè la fabricació no s’aturés. Fruit d’això i del treball de l’equip mèdic, la incidència de contagis ha sigut molt baixa i la producció no se n’ha ressentit.

 ?? David Aparicio Oriol Clavera ??
David Aparicio Oriol Clavera
 ?? José Luis Roca ??
José Luis Roca
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain