El Periódico - Català

El fons IFM comunica al Govern la seva opa sobre Naturgy

> L’Executiu compta amb sis mesos per avalar o vetar l’oferta de la societat australian­a sobre el 22,7% del capital per 5.060 milions

- AGUSTÍ SALA SARA LEDO

El compte enrere de l’opa parcial d’IFM sobre Naturgy es posa oficialmen­t en marxa. El fons australià, que ofereix uns 5.060 milions pel 22,7% de Naturgy, va registrar ahir l’oferta davant la direcció general de Comerç i Inversions del Ministeri d’Indústria, després que durant el passat estat d’alarma el Govern establís una espècie d’acció d’or davant el desembarca­ment de compradors forans en el capital de companyies estratègiq­ues. A partir d’ara, el Govern compta amb sis mesos per decidir si avala o veta l’oferta. Primer, el Ministeri d’Indústria haurà d’elaborar un informe tècnic que, posteriorm­ent, passarà a les mans del Consell de Ministres perquè prengui una decisió. La ministra d’Indústria, Reyes Maroto, s’inhibirà en aquesta operació, ja que el seu marit treballa com a enginyer a Naturgy. Aquest pas de l’Executiu, que no té una única visió sobre la decisió que cal prendre, és preceptiu abans que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) autoritzi l’opa.

IFM va anunciar el 26 de gener una oferta de compra per adquirir el 22,7% de Naturgy per 5.060 milions, dirigida als accioniste­s minoritari­s. Abans de llançar-la, IFM va comunicar les seves intencions als principals accioniste­s de la companyia. Els fons CVC, que participa amb una societat juntament amb el grup March i GIP, amb el 20,72% i el 20,64%, respectiva­ment, van decidir que no acudiran a l’oferta, mentre que Criteria, el hòlding de participac­ions de La Caixa, amb el 24,4%; no va manifestar les seves intencions, segons fonts pròximes a IFM. La decisió d’aquesta companyia, que el fons australià vol que es mantingui en l’accionaria­t, és essencial, ja que és el primer accionista.

Llum verda a 13 operacions

El 5 de febrer passat va registrar l’oferta davant la CNMV i el 16 de febrer va entregar documentac­ió complement­ària així com «modificaci­ons». I ara acaba de fer el mateix davant Indústria per engegar el comptador del procedimen­t que ha de desembocar en la decisió del Consell de Ministres.

No és la primera vegada que el Govern ha de valorar una inversió estrangera en una companyia espanyola d’un sector estratègic, tot i que Naturgy és la més gran i una de les que plantegen reptes més grans quant al seu pes en l’economia espanyola al controlar o tenir participac­ions majoritàri­es en els dos gasoductes que porten el combustibl­e a Espanya des d’Algèria. En aquests 11 mesos des que es va aprovar la nova norma, l’Executiu ha donat llum verda a 13 operacions d’inversió exterior en diferents sectors.

n

 ?? El Periódico ?? El president de Naturgy, Francisco Reynés.
El Periódico El president de Naturgy, Francisco Reynés.
 ?? Ramon Gabriel ?? Un agricultor prepara la terra en una finca de Linyola.
Ramon Gabriel Un agricultor prepara la terra en una finca de Linyola.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain