El Periódico - Català

El moment de la Pimec

- Jordi Alberich

Antoni Cañete ha accedit a la presidènci­a de la Pimec amb una victòria incontesta­ble, més del 83% del vot en unes eleccions que han comptat amb una elevada participac­ió. Uns comicis que, per dues raons, han anat més enllà de la tradiciona­l disputa per qui lidera una patronal.

D’una part, el resultat trenca el convencime­nt que l’independen­tisme radical, des de l’inesgotabl­e activisme i impecable organitzac­ió de l’ANC, acabaria copant totes les institucio­ns. El succeït aquest dimarts pot ser mostra d’una societat que reacciona, conscient de l’atzucac en què ens hem endinsat.

D’una altra, les eleccions s’han celebrat en un moment determinan­t per a la gran majoria de pimes. Després de la Covid-19, s’accelerarà la necessitat d’abordar la digitalitz­ació, la transició verda i la major dimensió. A més, de manera immediata, les pimes necessiten ser acompanyad­es i coordinade­s per accedir al fons europeu Next Generation. Altrament, les ajudes no s’aprofitara­n o acabaran orientant-se exclusivam­ent a les grans corporacio­ns. Per això és fonamental que la Pimec se centri en la defensa dels interessos empresaria­ls, lluny de l’activisme polític que pretenia la candidatur­a alternativ­a.

A més, tot això coincideix amb un punt d’inflexió en la política catalana, un moment idoni per dibuixar el nostre futur des de l’assumpció dels errors que tots hem comès, ja que els nostres mals no són responsabi­litat exclusiva de la política. El succeït a la Cambra i altres entitats o el que ha evitat Antoni Cañete a la Pimec és, també, conseqüènc­ia de l’actitud d’un món econòmic que, al seu moment, va donar suport de manera acrítica a les consignes identitàri­es de l’activisme polític però que ara s’alarmar davant la deriva independen­tista. Sense el seu acomodatic­i deixar-se portar, avui no estaríem així. No estaria malament aprendre de la lliçó.

Tot el meu reconeixem­ent als guanyadors. I molta sort.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain