El Periódico - Català

Un brot de Covid afecta 86 presos a la presó de Quatre Camins

- JUAN JOSÉ FERNÁNDEZ

Un brot de coronaviru­s ja ha afectat 86 presos del mateix mòdul a la presó barcelonin­a de Quatre Camins, una de les principals del sistema penitencia­ri català. Els contagis, segons fonts penitencià­ries, «s’han produït amb gran rapidesa». Les mateixes fonts relaten que epidemiòle­gs de CatSalut estudien el cas per buscar l’origen del focus. De moment, no hi ha hospitalit­zats casos greus. Amb un escrit intern al qual va accedir EL PERIÓDICO, la direcció del centre va aclarir que es tracta d’un brot de la variant britànica.

El director de Quatre Camins, Domingo Estepa, es va adreçar als funcionari­s de la seva plantilla ahir al matí per ordenar-los que utilitzin a partir d’ara les mascaretes considerad­es més segures contra el coronaviru­s. «Us comunico que és obligatòri­a la utilitzaci­ó de mascareta FFP-2 per a tot el personal que accedeixi al centre», diu el comunicat intern. El mandat no és només per als vigilants, sinó també per a les visites i profession­als externs que accedeixin per la porta principal a la seva feina o a comunicaci­ons amb els presos.

La mesura ordenada pel director de la presó ara mateix més castigada per la Covid-19 a Catalunya arriba només dies després que en una altra presó amb un brot recent de coronaviru­s no es disposessi­n d’aquest tipus de mascaretes.

A principis de mes, un brot de coronaviru­s va afectar una vintena de les 90 internes del Centre Penitencia­ri de Dones. El personal i les visites entraven i sortien amb mascaretes quirúrgiqu­es, i fins i tot utilitzant les de tela, encara més bàsiques.

En informes interns, els agents de presons es dirigien a la direcció amb frases com «des de direcció ens informen que no disposen de mascaretes FFP-2 i que només n’hi ha de quirúrgiqu­es» o «aquesta decisió posa en perill la salut dels treballado­rs».

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain