El Periódico - Català

La residència de la UAB es confina vuit dies després d’una festa

Estudiants assenyalen aquestes reunions com la causa que la Vila Università­ria estigui des d’ahir en quarantena per Covid al registrar-s’hi almenys 24 contagis. Salut acaba avui un cribratge.

- BEATRIZ PÉREZ

Estudiants de la Universita­t Autònoma de Barcelona (UAB) responsabi­litzen del brot de Covid-19 a la Vila Università­ria (la residència estudianti­l de la universita­t) les «festes de 30 persones» que se celebren en alguns pisos del recinte. En concret, dimecres de la setmana passada n’hi va haver una al conegut com a bloc Erasmus, on viuen els estudiants estrangers. «Fora dels pisos no veus res estrany, però dins és un altre món. Aquest any ja he trucat a seguretat 15 vegades per denunciar i res», explica la Marta (nom fictici), resident de la Vila que demana mantenir el seu anonimat.

La UAB va posar ahir en quarantena tots els residents de la Vila Università­ria després que es detectés un brot de coronaviru­s en aquesta residència, segons va comunicar el rectorat als alumnes del campus de Bellaterra. Segons

les primeres informacio­ns, hi hauria almenys 24 contagis. La residència acull uns 1.400 estudiants, però molts són ara a casa com a conseqüènc­ia de la Covid-19: només els de primer curs van començar les classes semipresen­cials.

La Conselleri­a de Salut va iniciar ahir un cribratge massiu que acabarà avui a tots els residents de la Vila, que hauran de guardar quarantena fins a tenir els resultats de les proves PCR. La universita­t oferirà a aquests estudiants ajuda per accedir a serveis d’alimentaci­ó i bugaderia, «sempre respectant l’aïllament».

Situació «preocupant»

El rectorat va qualificar ahir de «preocupant» el brot detectat a la Vila Università­ria i va apressar els alumnes a complir i respectar les mesures de seguretat. «És imperatiu que mantinguem unes estrictes normes de comportame­nt», remarcava el comunicat. Per la seva banda, Salut va informar la universita­t del brot perquè obri un expedient i investigui l’origen dels contagis.

La Marta, que fa tres anys que és a la UAB i viu a la Vila, assegura a EL PERIÓDICO que allà «sempre hi ha hagut festes» i mai ha deixat d’haver-n’hi malgrat la pandèmia. «Aquest curs he trucat a seguretat fins a 15 o 20 vegades a la 1 o 2 de la matinada. De vegades no venia ningú, d’altres simplement els feien abaixar la música», explica. Segons la Marta, els estudiants creuen que el brot de coronaviru­s es va produir la setmana passada en una festa «al bloc Erasmus» a la qual ella no va assistir. «Aquí sembla que la Covid no existeix», es queixa.

Diu el mateix la Laura (nom fictici també), a qui no la sorprèn el brot. «No sabem com ha tardat tant a produir-se. A la Vila hi ha festes dues o tres vegades a la setmana de 20 o 25 persones», relata. Assegura que les vegades que va avisar els de seguretat no li van fer «gaire cas».

 ?? Robert Ramos ?? Estudiants de la UAB confinats als seus pisos de la Vila Università­ria, ahir.
Robert Ramos Estudiants de la UAB confinats als seus pisos de la Vila Università­ria, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain