El Periódico - Català

Font envesteix Laporta per continuar dividint els culers

Va acusar l’expresiden­t de pressionar Albert Benaiges a anar a la seva seu electoral i reclamar exclusivit­at «als actius del club».

- JOAN DOMÈNECH

A 10 dies de les eleccions, el to s’endureix. Víctor Font i Toni Freixa han de reduir les distàncies que, segons sembla, els separen de la intenció de vot de Joan Laporta. La presentaci­ó del projecte esportiu de l’expresiden­t va donar a Font una oportunita­t per envestir l’aspirant favorit a les enquestes a compte de la presència d’Albert Benaiges en l’acte electoral.

Font va revelar en una roda de premsa posterior que Benaiges havia sigut pressionat per Laporta –no directamen­t per ell, sinó per un membre de la seva candidatur­a– perquè participés en la presentaci­ó amb l’amenaça de no entrar després al club. Benaiges figurava a l’organigram­a que va presentar Font al desembre.

Afligit i consternat

«L’Albert ens va trucar afligit i consternat explicant-nos aquesta situació i li vam dir que no patís i que hi acudís», va relatar Font, que va denunciar les males arts de Laporta de continuar fomentant «la divisió del barcelonis­me entre bàndols» i d’acusarlo d’improvisac­ió. No tant per haver reclutat Benaiges, sinó per envoltar-se d’«actius del barcelonis­me», sense aclarir «qui farà què, ni qui assumirà quines responsabi­litats, ni qui prendrà quines decisions», una cosa que sí que està detallada en el seu projecte. Font va garantir que si guanya les eleccions continuarà confiant en Benaiges per exercir el càrrec de director del futbol base juntament amb Joan Vilà.

«Pressionar amb la idea que estàs amb mi o contra mi, exigir exclusivit­at per sortir a la foto, és perjudicia­l per al Barça, i la bona gent com Benaiges no s’ho mereix», va dir Font.

La imprecisió de Laporta a l’exposar el seu pla, al seu judici, retrata la improvisac­ió del seu pla esportiu. Va voler utilitzar un altre exemple en la figura de Jaume Giró, el vicepresid­ent econòmic del seu rival, que al setembre preveia crear una candidatur­a, després es va entrevista­r amb la de Font i davant la falta d’acord va acabar amb Laporta. De passada, hi va haver un dard per a Freixa per presumir d’haver emparaulat 250 milions per la venda del Barça Corporate: «A la gestora havia arribat una oferta de 250 milions. ¿No serà que Freixa sap que hi ha aquesta oferta i és la seva? Sorprenent. Segurament és electorali­sme dir que els diners anirien bé per fitxar dos davanters i un defensa».

Públic al Camp Nou

El pretext de Font era anunciar que pretén reobrir les portes del Camp Nou el 4 d’abril per al Barça-Valladolid amb la presència de 25.000 espectador­s a les grades. Aquest pla, va advertir el candidat, requerirà l’aprovació de les autoritats sanitàries i del Consell Superior d’Esports (CSD) i en funció de la pandèmia.

El repartimen­t d’entrades seria de 23.000 per als abonats i les restants 2.000 es reservarie­n per a compromiso­s i espònsors de la directiva, que seria la seva, clar. Les sol·licituds es farien a través de la web i, entre altres mesures, es faria un test d’antígens a les portes del Camp Nou. Hi hauria quatre partits més de Lliga fins a final de temporada: Getafe, Granada, Atlètic i Celta.

«Pressionar amb la idea que estàs amb mi o contra mi és perjudicia­l per al Barça, i la bona gent com Benaiges no s’ho mereix»

«Laporta no explica qui farà què i això és improvisac­ió»

 ?? Sí al futur ?? Víctor Font i Antoni Bassas, en un acte a la seu de la seva candidatur­a.
Sí al futur Víctor Font i Antoni Bassas, en un acte a la seu de la seva candidatur­a.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain