El Periódico - Català

En la recta final

- Mónica Marchante

La cursa electoral del Barça, per fi, entra en la fase final. I la foto de cadascun dels candidats comença a ser nítida, cada un fidel a si mateix. A falta de fitxatges milionaris, com abans quan l’economia era una altra, els fitxatges porten vestit i corbata. Directius amb currículum excel·lent, com Mateu Alemany, que va ser en la presentaci­ó de Laporta tot i que sense que se’n conegui exactament quin seria el seu càrrec. És igual, Alemany ha demostrat en altres clubs la seva traça i coneixemen­t del medi.

Dijous va portar fins a escenes de transfugui­sme entre les candidatur­es de Font i Laporta. La d’Albert Benaiges torna a deixar Font com un home elegant alhora que ingenu. Ningú va on no vol anar. I potser no és l’últim que havent-li promès a Sí al Futur un sí, acabi en la candidatur­a favorita. No serà un comportame­nt elegant ni exemplar, però si li passa fora de la jungla no imagino si hi entraria de veritat.

Font vol «fitxar» ara el públic, i anuncia que té un pla per ficar 25.000 persones el 4 d’abril al Camp Nou. O sigui que el que no ha aconseguit Tebas... ¿ho aconseguir­à Font? Tots saben que aquesta decisió no és de cap club sinó del Ministeri de Sanitat, que ho autoritzar­à a través del CSD.

Laporta presenta un projecte esportiu amb Yuste de responsabl­e i molts ex de la millor època del Barça donant-li el seu suport. Valdés, Pichi Alonso, vídeos d’Etoo, Deco o Márquez adreçant-se a l’expresiden­t –en lloc de fer-ho al soci– donant-li el seu recolzamen­t. Insisteix que ell és l’únic que coneix Messi i que el pot aconseguir convèncer perquè es quedi. Tot molt Laporta. Poc treballat però convincent.

Fa anys que Font treballa en un projecte seriós, com el seu discurs i la seva aposta per Xavi. Però el fitxen als seus fitxatges. Primer el de Jordi Cruyff i ara Benaiges.

¿I Freixa? Diversió assegurada. Després del seu farol de «dos fitxatges» per 250 milions d’«un inversor», fica Florentino en campanya, que allò de «VARentino» sap que ven. En el que se li ha de reconèixer mèrit és que almenys se sap la plantilla del Barça femení. L’aplaudeixo per això. Però sospito que no en tindrà prou...

n

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain