El Periódico - Català

Araujo accelera

- MARCOS LÓPEZ

A Leo Messi, torturat com està des de l’estiu passat perquè va voler anar-se’n del Camp Nou i no el van deixar, li va costar ajustar el punt de mira. Acostumat a ser sempre precís, el capità va haver de passar un imprescind­ible dol esportiu, turmentat, a més, per la soledat que tenia en l’atac des de la marxa de Luis Suárez, el seu amic, company i soci en l’atac durant més d’un lustre al Camp Nou. Messi va necessitar passar aquells moments d’incomprens­ió esportiva en un vestidor nou i en un equip nou, per molt que els seus acompanyan­ts en la davantera fossin els dels últims anys. O sigui, Griezmann i Dembélé, al costat del reforç hivernal, firmat el febrer del 2020, de Braithwait­e.

Messi va tardar a trobar-se a si mateix. Més fins i tot del que ell hauria imaginat. En les 10 primeres jornades del campionat tan sols va marcar quatre gols, pobres xifres per a qui de nou és el pitxitxi de la Lliga, amb 18 gols, amb dos d’avantatge, precisamen­t, sobre Luis Suárez, l’home

L’uruguaià Ronald Araujo va realitzar ahir part de l’entrenamen­t amb el grup de Ronald Koeman, amb la mirada posada en el seu retorn a l’equip el pròxim dimecres davant el Sevilla en la tornada de la semifinal copera. Araujo es va lesionar el passat 7 de febrer davant el Betis, al patir un esquinç al turmell esquerre.

uSe li van diagnostic­ar tres o quatre setmanes de baixa i està en la recta final de la seva recuperaci­ó. Amb l’uruguaià, la defensa s’ha sentit més segura i podria formar la parella titular amb Piqué. No es pot descartar que viatgi ja aquest dissabte al Sánchez Pizjuán en el partit de Lliga.

ude la primera volta de la Lliga. Eren dies de topar amb el porter de torn o de disparar fora com si el GPS que porta incrustat a la bota esquerra s’hagués extraviat. I, potser, per sempre. I l’incipient Barça de Koeman, enredat en els seus tradiciona­ls problemes defensius, pagava, a més, molt cara l’estranya falta d’eficàcia del seu far.

Ressorgir el 2021

Semblava que Messi s’havia quedat a Lisboa, atrapat per la nostàlgia d’un passat depriment que no li deixa opció a penes de tenir cap futur al Camp Nou. Va arribar, en canvi, el 2021, inclosos els 10 dies tràgics (Sevilla, París SG i Cadis), i el capità va rescatar la punteria perduda, com ha acreditat en les set últimes jornades firmant 11 gols i destapant, alhora, un dels grans problemes estructura­ls que frenen el Barça. Hi ha Messi, que porta 18 gols en 22 partits de Lliga, i després hi ha sis davanters (Griezmann, Ansu Fati, Trincão, Dembélé, Braithwait­e i Coutinho) que sumen 19 gols. Entre els sis un més que Leo.

Koeman demanava que les vaques sagrades –no va utilitzar aquest terme sinó que es va referir als «més experiment­ats»– traguessin les castanyes del foc. No parlava, clar, de Messi. «Si parlo dels grans no és Leo perquè la seva efectivita­t i el seu joc encara és impression­ant. És més gent gran la que ha de marcar diferèncie­s. Ell sí que ha tornat a demostrar que és un jugador molt important per a aquest equip», va recalcar el tècnic després del triomf sobre l’Elx, amb dos gols del capità. Koeman no va donar noms, però abordava la tradiciona­l crisi golejadora de Dembélé (només dos gols a la Lliga, un al novembre, un altre al desembre), superat per Trincão (tres) i fins i tot per Ansu Fati, que és el tercer màxim

Comparació

 ?? Jordi Cotrina ?? Messi inicia una jugada d’atac davant l’Elx al Camp Nou.
Jordi Cotrina Messi inicia una jugada d’atac davant l’Elx al Camp Nou.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain