El Periódico - Català

«S’ha de veure com té el peu, és el que ens preocupa»

Si resol els problemes de protocol de la Covid, Pau Gasol arribaria a Barcelona la setmana vinent. Jasikevici­us està més que expectant.

- ALBERT GUASCH

L’equip del Barça de bàsquet ha tornat a l’activitat després de diversos dies de vacances per confrontar quatre setmanes de competició amb tres partits per setmana, començant pel d’avui de l’Eurolliga davant l’ASVEL Villeurban­ne (21.00 h.). Però tan intensa i fonamental comés la sèrie d’enfrontame­nts que hauran d’afrontar és el tema de conversa de la secció, que pivota al voltant de la figura de Pau Gasol i la seva incorporac­ió imminent a la plantilla. L’entusiasme s’ha fet palpable. «És tot un honor que vingui a jugar amb nosaltres», va dir Àlex Abrines.

L’aterratge de Gasol està encara en l’aire. Podria succeir la setmana vinent, però abans s’han de resoldre els protocols i les burocràcie­s pròpies d’aquesta era de la Covid. «En temps de pandèmia és complicat», va apuntar Jasikevici­us.

Si pogués arribar la setmana vinent al costat de la seva dona i la seva filla des de Los Angeles, seria de seguida presentat davant els mitjans en un acte que es preveu excitant. Seria l’escenifica­ció de la tornada a casa 20 anys després del jugador de bàsquet més rellevant de la història del país.

Però tot i que arribi a Barcelona en els pròxims dies, la seva entrada en la dinàmica de l’equip és una incògnita. Ho va evidenciar Jasikevici­us en les seves declaracio­ns d’ahir. No es va atrevir el tècnic barcelonis­ta a fer pronòstics. «S’ha de veure com està del seu peu. És l’únic que ens preocupa», va assenyalar. Als seus 40 anys i després de dos sense haver disputat un partit per culpa de la seva lesió, qualsevol reserva sembla més que justificad­a. A l’entrenador va semblar faltar-li informació sobre l’estat real del pivot de Sant Boi.

«Hem de veure primer com està de la seva lesió, hem de veure si pot entrar ja als entrenamen­ts o si necessitar­à més temps per recuperar-se i posarse en forma», va dir. Fins aquí els dubtes. Després, els elogis. «Ens fa molta il·lusió que algú com el Pau s’incorpori al nostre equip. És una persona molt experiment­ada i molt intel·ligent que sap a quin equip ve. Si tot va bé i Pau i està en condicions de jugar, ens aportarà moltes coses, sobre tot el lideratge que sempre ha tingut. És algú que ha viscut mil situacions en el bàsquet».

n

 ?? Europa Press ?? Gasol i Jasikevici­us, abans d’un partit d’Espanya i Lituània.
Europa Press Gasol i Jasikevici­us, abans d’un partit d’Espanya i Lituània.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain