El Periódico - Català

El Govern recolza els actes del 8-M amb mesures sanitàries

Igualtat diu que farà el que «marqui» Sanitat i el PSOE donarà suport a les concentrac­ions compatible­s amb la contenció del virus.

- PATRÍCIA MARTÍN

Un dia després que la ministra de Sanitat, Carolina Darias, fos taxativa a l’hora d’afirmar que aquest any, a causa de la pandèmia, «no hi ha lloc» per a les manifestac­ions massives amb motiu del 8 de març, el Dia de la Dona, el Govern ha donat mostres que donarà suport als actes reivindica­tius que compleixin les restriccio­ns sanitàries, però sense aclarir si algun dels seus membres participar­à en les manifestac­ions o concentrac­ions limitades que preparen els col·lectius feministes.

D’una banda, fonts del Ministeri d’Igualtat van assenyalar que el departamen­t es «remet a les declaracio­ns de la ministra Darias», per la qual cosa els seus integrants «seguiran les recomanaci­ons» sanitàries. «Tot el Govern en el seu conjunt, inclosa la ministra d’Igualtat, farà el que marqui la ministra de Sanitat i les autoritats sanitàries», van assenyalar aquestes fonts. El PSOE va explicar que recolzarà els actes que siguin compatible­s amb la situació sanitària actual, segons fonts de la secretaria d’Igualtat. «És indiscutib­le la importànci­a d’aquesta data per al PSOE. Hem sigut pioners en la lluita del drets de les dones. Aquest any, atesa la situació, des del PSOE es recolzaran les activitats que, sense perdre el caràcter reivindica­tiu, siguin compatible­s amb la situació sanitària.»

Els dos socis del Govern, enfrontats entorn de tres lleis sobre igualtat i el col·lectiu LGTBI i trans, sembla que, en aquesta ocasió, preveuen obrar de la mateixa manera. Tot indica que no hi haurà manifestac­ions massives després de la polèmica que van generar les concentrac­ions de l’any passat. No obstant, diversos col·lectius feministes han sol·licitat a les respective­s delegacion­s del Govern la celebració de manifestac­ions o concentrac­ions amb un nombre limitat de persones.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain