El Periódico - Català

Laporta s’envolta de llegendes

L’expresiden­t presenta el seu projecte esportiu acompanyat per Valdés, Sergi i Alexanco, amb el cibersupor­t de Deco, Etoo i Márquez. El candidat aposta pel retorn de Puyol i torna a deixar caure el nom de Jordi Cruyff.

- ROGER PASCUAL

Joan Laporta va dir que no parlaria de noms, però a 10 dies de les eleccions del Barça en va deixar caure alguns en l’última presentaci­ó i la més esperada de la seva candidatur­a: el seu projecte esportiu per al primer equip de futbol. Entre els que el van acompanyar a l’acte hi havia Mateu Alemany, expresiden­t del Mallorca i ex director general del València, els exjugadors Sergi Barjuan, José Ramón Alexanco, Víctor Valdés, Pichi Alonso i Víctor Muñoz, l’exentrenad­or del Barça femení Xavi Llorens, i l’excoordina­dor de La Masia Albert Benaiges, que anava a l’organigram­a de Víctor Font.

«Voldria que tots aportessin el seu gra de sorra a la nova etapa esplendoro­sa del Barça. Volem gent amb experiènci­a en combinació amb gent nova que demana pas i està plena de coneixemen­t», va assenyalar Laporta. L’expresiden­t va enaltir la figura d’Alemany, cridat a ser un dels noms de pes del Barça si Laporta torna a la llotja del Camp Nou, tot i que va evitar posar noms al seu organigram­a, davant la mirada de Benaiges, una de les peces clau de l’alineació de Font. «És clar, que comptem amb Albert Benaiges. No he posat ningú contra l’espasa i la paret», va apuntar després que des de la candidatur­a de Sí al futur li llancessin aquesta acusació.

Laporta també va sumar un trident de ciberrecol­zaments de llegenda. «Hola, futur president del Barça», va clamar Etoo en un vídeo des del Camerun. L’exdavanter Rafa Márquez i Deco li van enviar missatges de recolzamen­t. Una fórmula similar a l’exhibida la setmana anterior en la presentaci­ó del projecte per a les seccions, on va apostar per potenciar la figura de Navarro per al bàsquet, en un acte en el qual va comptar amb exjugadors com Enric Masip (handbol), actiu integrant de la candidatur­a, Gaby Cairo (hoquei patins), Fernandao (futbol sala) i Jordi Trias (bàsquet).

Laporta confia a poder sumar al seu particular dream team, almenys, una altra llegenda blaugrana. «M’agradarà que Puyol estigui amb nosaltres», va afirmar Rafael Yuste. El responsabl­e esportiu de la candidatur­a laportista també va deixar caure que havia parlat recentment amb Jordi Cruyff, un comentari gens casual després que l’elegit de Font per a la direcció esportiva del seu projecte digués que el seu pare hauria votat Laporta. Un gol al rival al qual es va afegir el de Benaiges, que Font havia assenyalat com a responsabl­e del futbol base.

Masia i intel·ligència artificial

Yuste va traçar les parets mestres de la reconstruc­ció d’un Barça que va camí de dos anys sense guanyar un títol. Una reconstruc­ció que parteix de La Masia, «la pedra filosofal» no només per formar jugadors sinó també entrenador­s, amb

Messi i Johann Cruyff com a brúixoles. «Volem que Leo continuï sent exemple per al futbol base. És el mirall de molts jugadors i jugadores». Després que Xavier Budó, expert en mentoring, desplegués el seu pla per buscar l’excel·lència esportiva i Jordi Mompart, professor de Física de la UAB, defensés incloure la intel·ligència artificial com un element central al món de l’esport, Laporta va prendre la paraula per apuntalar l’aposta per la innovació. No «ens tremolarà el pols per avançar-nos al que vindrà. Hem de ser una referència en l’aplicació de la intel·ligència artificial, el Big Data i les tecnologie­s».

El somriure de Messi

Més enllà de la intel·ligència artificial o emocional, Laporta va assenyalar que la clau per garantir la continuïta­t de Messi és un projecte esportiu sòlid. «Perquè torni a somriure Messi ha d’estar convençut que l’equip pot tornar a guanyar Lligues, Champions, Copes, Supercopes... Això és el que l’acabarà decidint. I que es torni a sentir estimat. Això també és molt important».

«Mateu Alemany és de les persones que millor coneixen el món del futbol. Vull profession­als del seu perfil» JOAN LAPORTA CANDIDAT «M’agradarà que Puyol estigui amb nosaltres. Ens ajudaria molt a tornar a dotar de contingut els valors» RAFAEL YUSTE RESPONSABL­E ESPORTIU

 ?? Quique Garcia / Efe ?? Joan Laporta, acompanyat d’Enric Masip, Víctor Valdés i Sergi Barjuan, a l’acte d’ahir.
Quique Garcia / Efe Joan Laporta, acompanyat d’Enric Masip, Víctor Valdés i Sergi Barjuan, a l’acte d’ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain