El Periódico - Català

Preocupat per la meva generació

-

Gael Rodríguez PORTBOU

S’està fent molt soroll i molta demagògia sobre la situació del raper Hasél, i això està calant molt en la gent de la meva generació. Sí, la meva generació, soc un noi de 16 anys i estic molt preocupat. Som la generació que pitjor viurà després de la guerra civil. Som els fills de la bombolla immobiliàr­ia, de les trames de corrupció més grans de la història, de la llei Wert i d’una llista interminab­le de desastres.

I el més trist és que la meva generació no és conscient d’això. No és conscient ni d’on som ni cap on anem o on hem d’anar. No ens interessa res, ni la política real, ni la solidarita­t ni la creativita­t ni res. Som la generació més immòbil i conformist­a de la història, i som precisamen­t la que més cru ho tindrà.

El nostre demà és totalment incert i més amb una pandèmia pel mig, i no ens preocupa. Si algú pregunta què és l’SMI o l’impost de succession­s o com se sosté l’Estat del benestar, de resposta sentirà el silenci, i com Unamuno deia, el silenci és interpreta­t com a aquiescènc­ia, el sí a tot el conformism­e. Què importa si no tens un sou digne, què passa si no hi ha equitat laboral. Silenci. Tot el dia silenci; a tot, silenci; tot el dia els ulls tancats; tot el dia la boca tancada. En una bombolla.

I ara, quan els joves hauríem d’estar pensant què podem fer des de la nostra no tan insignific­ant posició per sortir millor d’aquesta crisi, pensant a com solucionar problemes reals, va i

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain