El Periódico - Català

Treball diu que els ertos seguiran més enllà del maig

> Yolanda Díaz anuncia que la idea és mantenir «una fórmula similar a l’actual»

- EL PERIÓDICO

Ahir la vicepresid­enta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz, va assenyalar que els expedients de regulació temporal d’ocupació (ertos) s’han de prorrogar més enllà del 31 de maig amb una «fórmula similar a l’actual» i que ben aviat s’obrirà la negociació amb aquest propòsit. La fórmula, convertida en un autèntic salvavides durant la crisi del coronaviru­s, va arribar a cobrir en el moment més àlgid, l’abril de l’any passat, uns 3,5 milions de treballado­rs.

Durant la seva intervenci­ó en l’acte d’entrega dels Premis de la Confederac­ió Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa (Cepyme), Díaz va destacar que els treballado­rs de les pimes han sigut dels principals beneficiar­is dels ertos, un «mecanisme contrastat en la seva utilitat i que ha de continuar exercint la seva protecció».

«Així ho farem a partir del 31 de maig, en una fórmula similar a l’actual, i ben aviat s’obrirà la negociació al si de la comissió tripartida [on hi ha Govern, patronal i sindicats]», va afegir Díaz. Fins ara, les pròrrogues d’aquest mecanisme de salvament de llocs de treball s’han acordat a la taula de diàleg social i constituei­xen una bona part dels èxits aconseguit­s per la ministra de Treball.

Díaz va posar en relleu la resposta posada en marxa pel Govern central per fer front a la pandèmia, «que ha permès variar el comportame­nt habitual davant la crisi». «Mentre en l’anterior crisi financera 402.203 autònoms van haver de tancar els seus negocis, en l’actualitat no només s’ha mantingut l’ocupació autònoma, sinó que ha augmentat en 19.604 persones», va afirmar.

Ampli compromís

«Sou molt més que el teixit empresaria­l prepondera­nt», va ressaltar la vicepresid­enta, i va afirmar que les pimes estan compromese­s amb la qualitat, l’ocupació, la internacio­nalització, la innovació, la inclusió o la sostenibil­itat».

Segons Díaz, les pimes represente­n «una filosofia de superació, responsabi­litat i de solidarita­t que contribuei­x a millorar l’ecosistema social». Així, va aprofitar per agrair a les seves empreses la tasca d’«estímul i resistènci­a, malgrat les restriccio­ns i els mals moments». «Gràcies per creure que es podia fer i que valia la pena fer-ho», va apuntar.

També va insistir que té «molt presents» les empreses en les estratègie­s per a la recuperaci­ó i latransfor­mació del país.

 ?? Jesús Hellín / Europa Press ?? Les ministres Nadia Calviño i Yolanda Díaz; Pedro Fernández, del CES, i el catedràtic Antón Costas, ahir.
Jesús Hellín / Europa Press Les ministres Nadia Calviño i Yolanda Díaz; Pedro Fernández, del CES, i el catedràtic Antón Costas, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain