El Periódico - Català

Detingut un conductor a l’AP-7 amb un mort al lloc del copilot

- EVA BATLLE

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir un conductor que havia circulat 30 quilòmetre­s en direcció contrària per l’AP7 a l’Empordà i que portava un cadàver al seient del copilot. El mort era un home de 88 anys de nacionalit­at suïssa que faria uns 15 dies que estava mort. Al principi els investigad­ors descarten indicis de criminalit­at en el sorprenent cas. El detingut és un espanyol d’origen suís de 66 anys que va explicar als agents que el mort era la seva parella sentimenta­l i que havia mort mentre viatjaven per Espanya.

Va ser a les 12 del migdia quan els Mossos van començar a rebre avisos que hi havia un conductor que anava en sentit contrari per l’autopista. El vehicle circulava primer cap a França però al detectar el seu conductor un control de la policia de fronteres francesa a l’altura del Voló, a prop de la Jonquera, aquest va fer un canvi de sentit a la mateixa calçada.

Va sortir de la carretera

L’home va circular de manera negligent fent cas omís a les indicacion­s policials perquè es detingués i va agafar la sortida 5 de l’autopista, a l’Escala. A partir d’aquí tampoc va parar el cotxe, sinó que va seguir la fugida per carreteres secundàrie­s fins que a l’altura de Jafre, quan ja l’havien atrapat diverses patrulles, el cotxe perseguit va sortir de la via.

La sorpresa dels agents va ser majúscula quan a l’interior del vehicle van localitzar, al seient de l’acompanyan­t, el cos sense vida d’un home gran tapat amb una manta. Una vegada detingut, el conductor va ser atès a un centre sanitari i després traslladat a la comissaria de la Bisbal.

Els Mossos l’acusen d’un delicte contra la seguretat del trànsit per la conducció temerària. A més, investigue­n les circumstàn­cies de la mort i el motiu del trasllat del cos al vehicle particular.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain