El Periódico - Català

Un clàssic colossal

- Mónica Marchante

El primer clàssic a l’Alfredo di Stéfano té els ingredient­s per ser jutge de la Lliga, a menys que l’Atlètic ho desmenteix­i guanyant. ¡Maleïda Covid, que obliga a jugar un espectacle així a porta tancada!

Qui havia de dir fa quatre mesos que aquest Reial Madrid - Barcelona podria descavalca­r el Cholo Team de la primera posició de la taula després de 20 jornades.

Veient el Madrid del Liverpool, el Barça de les 19 jornades sense perdre a la Lliga i l’Atlètic penant en les últimes quatre, s’intueix un gir aquest cap de setmana.

Però compte de trepitjar aquest escut, que l’Atlètic del Cholo està fart de desmentir pronòstics i ha arribat fins avui fent-ho. Si el Reial Madrid va minimitzar el Liverpool aquesta setmana, l’Atlètic el va eliminar guanyant-li els dos partits fa un any. Si el campió de Lliga sortia com a favorit a revalidar el títol aquest any, l’Atlètic ha fet miques registres en la primera volta. Si al Barça ja no li valia Suárez, amb l’Atlètic ha marcat 19 gols a la Lliga i 6 a la Champions.

Demà serà un duel de feres àvides de clavar la dent a l’exhaust líder a costa de cobrar-se la peça de l’etern rival. És el Reial Madrid el que transmet un millor moment físic i, sens dubte, emocional, després de guanyar amb solvència l’equip de Klopp i comprovar que Vinicius, almenys en aquest partit, ha afinat notablemen­t la seva punteria. Amb aquest desbordame­nt i encertant de cara a porta, el brasiler pot ser un malson per a la banda dreta del Barça.

«Ganes de tornar a veure-us»

Fa sis partits que no marca al Madrid, però hi va haver un temps en què el Bernabéu va semblar el jardí de Messi. Els va marcar de totes les maneres. ¿I si és Valdebebas l’escenari de l’últim clàssic de Messi? Serà estrany aixecar el cap i no veure a davant Ramos ni Varane.

L’últim clàssic a Madrid va ser l’últim partit que el Reial va jugar al Bernabéu. Va guanyar 2-0 i va recuperar el liderat. Al cap de 10 dies la Covid va parar la Lliga. Un any després Laporta va posar la seva pancarta «Ganes de tornar-vos a veure». I allà serà, a la llotja al costat de Florentino. Han passat tantes coses en un any que els pronòstics valen menys que mai.

n

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain