El Periódico - Català

LaLiga deixa d’ajudar la Segona

- EMILIO PÉREZ DE ROZAS

La patronal del futbol espanyol obliga els equips de la divisió de plata a viatjar ara pel seu compte en vols regulars, promou més tests d’antígens que PCR i els clubs continuen obligats a allotjar-se en habitacion­s individual­s. La indignació de molts mandataris d’aquests clubs de Segona és manifesta.

LaLiga, és a dir, la patronal futbolísti­ca que presideix Javier Tebas, no ho reconeix ni ho reconeixer­à. És més, als equips de Segona A que han protestat, els portaveus de LaLiga els han assegurat que no era «per falta de diners», sinó perquè la situació ja no requereix la necessitat (i seguretat) de viatjar en vols xàrter ni fer les cares PCR. LaLiga considera que tothom ja pot viatjar en vols regulars i/o amb autobús, i fa únicament tests d’antígens «perquè està demostrat que detecten molt millor la càrrega viral».

Sigui perquè LaLiga s’ha quedat sense diners (un executiu d’un dels equips catalans de Segona ha reconegut a EL PERIÓDICO que un membre de la patronal li ha arribat a justificar la retallada dient-li que «els equips de Primera han protestat perquè us donem massa diners»), o sigui perquè l’staff de Tebas pensi que la situació sanitària està, que no ho està, prou controlada per no gastar-se més diners en vols xàrter, que eviten contagis, el cert és que, des de fa unes setmanes, dies, la patronal ha deixat de subvencion­ar els vols xàrter i ha decidit estalviar-se, també, els diners de les PCR.

Això ha indignat els equips de Segona, molt especialme­nt els illencs: El Reial Mallorca, el Tenerife i el Las Palmas. És més, el Las Palmas, que aquest dissabte juga a Oviedo, va arribar ahir a Astúries i torna a la seva illa diumenge. Sense xàrter ha hagut d’agafar múltiples vols nacionals i fer un munt de salts. Fins ara, LaLiga pagava la diferència del que costava un viatge normal, amb vols regulars, i el que costa una xàrter. Si un desplaçame­nt amb vols normals costava 12.000 i el mateix desplaçame­nt en xàrter sortia per 25.000, la patronal abonava al club que viatjava els 13.000 euros de diferència.

El problema, segons es queixen quatre clubs de Segona consultats per aquest diari, és que LaLiga ha deixat d’ajudar-los amb els desplaçame­nts i les PCR, «aprofitant el truc que com ja som en les últimes 10 jornades, no podem ajornar cap partit per Covid-19, cosa que ens dificulta encara més driblar la possibilit­at que els nostres futboliste­s es contagiïn».

És evident que LaLiga juga amb l’avantatge que molts equips, per exemple, l’Sporting de Gijón i l’Espanyol, ja tenen molts futboliste­s que han superat la malaltia. «Però el que és totalment incoherent –assenyala un altre màxim responsabl­e d’un equip del nord d’Espanya– és que ens fan viatjar en vols regulars, barrejant-nos amb viatgers normals, però si anem amb autobús, ho hem de fer en dos i allotjar-nos en habitacion­s individual­s i sense poder sortir de l’hotel. ¿Quin sentit té això? És tot molt incoherent, a l’hotel estem fora de perill, però no als aeroports i/o avions».

La indignació dels clubs es multiplica quan parlen d’un tema tabú, del qual no parla ningú; són les múltiples multes que LaLiga imposa a aquests clubs per qualsevol detall. «Els directors dels partits –assenyala el gerent d’un equip de Segona– ens destrossen a sancions, i no venen a controlar el partit i informar. Tenim la sensació que exerceixen de policies i es passen el dia fent fotos amb el mòbil per després sancionar-te per qualsevol detall. Per exemple, que algun futbolista s’entretingu­i massa al vestidor. LaLiga ens dona menys diners, sí, però el seu ànim recaptator­i no ha descendit».

 ?? Pablo Moreno / LaLiga ?? Un jugador del Rayo es disposa a llançar un córner en un partit contra el Mallorca d’aquesta temporada.
Pablo Moreno / LaLiga Un jugador del Rayo es disposa a llançar un córner en un partit contra el Mallorca d’aquesta temporada.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain