El Periódico - Català

El Masters ret honors a Lee Elder, el primer negre que va jugar a Augusta

- LUIS MENDIOLA

La primera jornada del Masters va saldar ahir un deute històric: el club va decidir rendir un homenatge a Lee Elder, de 86 anys, que es va unir a dues llegendes d’aquest esport com Jack Nicklaus, de 81 anys, i Gary Player, de 85, per donar la sortida d’honor del torneig. Elder va ser el primer golfista afroameric­à que va jugar el torneig el 1975, en una època en la qual Augusta, un club elitista i excloent amb una marcada política racista, no admetia l’entrada de persones negres. «Ser convidat ara per tornar al primer tee i unir-me a Jack i Gary al Masters significa molt per a mi», va comentar.

Elder va ser una de les persones que va servir d’inspiració a molts altres jugadors com Tiger Woods, com el mateix campió nord-americà sempre ha deixat clar. Va estar entre els presents en el torneig quan el 1996 Tiger va disputar el seu primer Masters encara com a amateur i hi va tornar l’any següent quan es va consagrar amb la primera de les seves cinc victòries en el torneig. «Haver estat allà ho va significar tot per a mi», va admetre llavors.

Elder només va aconseguir quatre triomfs en 17 anys d’una discreta carrera, però que no amaga la seva condició de pioner, que va fer caure moltes barreres racials i que per damunt de tot ha servit d’exemple per a les noves generacion­s.

Jornada dura

La primera volta no va deixar males sensacions en el basc Jon Rahm, que va tancar el dia amb el parell del camp, tot i que es va acomiadar amb un bogey, per a un total de 72 cops, a tres dels líders provisiona­ls al tancament d’aquesta edició, el nord-americà Brian Harman i el japonès Hideki Matsuyama (69). Sergio García va estar molt menys inspirat i va acabar amb +4 (76 cops), cosa que li complica molt les seves opcions. El defensor del títol, Dustin Johnson, va entregar una targeta de 74.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain