El Periódico - Català

El jutge considera «precipitat» imputar Iglesias pel cas Dina

> Abans de decidir sobre l’exvicepres­ident, el togat vol conèixer el contingut de la targeta de mòbil que va entregar l’exassessor­a de Podem

- ÁNGELES VÁZQUEZ

Deixar un càrrec públic pot tenir certs riscos, sobretot si un jutge havia elevat una exposició raonada perquè se t’investigué­s davant el tribunal al qual li correspond­ria fer-ho en funció d’aquesta responsabi­litat. Això va passar amb el magistrat de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón i el llavors vicepresid­ent del Govern, Pablo Iglesias, en el cas Villarejo. No obstant, a Iglesias haver abandonat la política no li ha portat conseqüènc­ies penals, almenys de moment.

El jutge García-Castellón ha rebutjat imputar-lo a la peça Dina del cas Tàndem, en el qual s’investigue­n les claveguere­s policials i el principal imputat del qual és l’excomissar­i José Manuel Villarejo. El magistrat considera «precipitat» citar-lo sense haver rebut l’informe pericial informàtic que està pendent sobre la targeta de memòria facilitada en el seu dia per l’exassessor­a d’Iglesias Dina Bousselham. D’aquesta manera la interlocut­òria segueix el criteri de la Fiscalia Anticorrup­ció i no veu necessari que Iglesias declari en qualitat d’imputat pels delictes de descobrime­nt i revelació de secrets, danys informàtic­s i de fals testimoni com havia demanat l’acusació que exerceix l’Associació de Juristes Europeus Pro Lege quan va renunciar a la vicepresid­ència i per tant al fur.

El jutge explica que la diligència interessad­a «no resulta processalm­ent pertinent en aquest moment, atès que aquest instructor està pendent de rebre el resultat de l’informe interessat en resolució d’1 de març, d'acord amb l’ordenat pel Tribunal Suprem, quan es va acordar obtenir un informe pericial informàtic sobre la targeta de memòria facilitada en el seu dia per Dina Bousselham, després de la qual cosa es practicara­n, a més, les diligèncie­s assenyalad­es en la referida resolució», entre les quals figura escoltar-la a ella per saber si denuncia el que va ser el seu cap.

Sense indicis nous

«D’aquesta manera la declaració d’Iglesias resulta en aquest moment precipitad­a, en la mesura que no s’ha aportat cap indici nou diferent dels que van ser valorats al seu dia per l’alt tribunal al pronunciar-se sobre l’exposició raonada», conclou l’instructor. Ara, les noves diligèncie­s depenen del que digui l’esmentat informe pericial i de si realment es pot accedir als arxius que conté la targeta.

n

 ?? Dani Gago / AFP ?? Pablo Iglesias, en un bar de Madrid.
Dani Gago / AFP Pablo Iglesias, en un bar de Madrid.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain