El Periódico - Català

L’ex-xòfer de Bárcenas opta per callar davant la ‘comissió Kitchen’

- ÁNGELES VÁZQUEZ

Sergio Ríos, ex-xòfer de l’extresorer del PP Luis Bárcenas, es va mantenir ferm i pràcticame­nt només va pronunciar un lacònic «no» a la pregunta de la diputada de Vox Macarena Olona de si «els fets que havia exposat eren certs». Aquests fets havien passat per recordar-li que va ser porter d’un prostíbul fins que va començar a treballar com a conductor de l’exsecretar­i general del PP madrileny Francisco Granados, principal imputat al cas Púnica, i després va ser capaç d’espiar «la intimitat» de la família Bárcenas per «2.000 euros al mes, una pistola i la promesa d’ingressar al Cos Nacional de Policia».

Per acollir-se al seu dret a no declarar per estar imputat a l’Audiència Nacional i no tornar a parlar, Sergio Ríos només va assentir a la pregunta de si havia dit «no». Prèviament ella havia parlat de la seva «gens brillant» trajectòri­a a l’acadèmia de policia on va ser el penúltim de la seva promoció i va intentar forçar-lo a parlar fins i tot insinuant un supòsit vincle entre el seu advocat, Javier Vasallo, que també ho és de Granados, i Baltasar Garzón, el bufet del qual representa diversos imputats del cas Tàndem, en què s’emmarca la Kitchen i el principal imputat del qual és l’excomissar­i José Manuel Villarejo.

«No té 10 anys»

Com és habitual, qui va preguntar amb més insistènci­a al compareixe­nt va ser el portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, que li va advertir que podia estar mal assessorat i li va anunciar que intentaria que assumís la seva responsabi­litat per negar-se a respondre. No va tenir èxit, ni tan sols quan li va etzibar que «a ningú li cauen bé els xivatos», ni quan li va dir que era com altres policies citats a la comissió, «molt patriotes», però que anaven al Congrés «com si estiguessi­n en un bar o com a nens de 10 anys», perquè no mostraven cap respecte a la Cambra.

nMadrid

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain