El Periódico - Català

El Mobile torna a Barcelona amb més seguretat i amb ganxo comercial

> L’organitzac­ió vendrà entrades a 21 euros a 30.000 profession­als nacionals > «No celebraríe­m l’esdevenime­nt si no hi hagués seguretat i salut per a tothom», diuen des de GSMA

- AGUSTÍ SALA

De nou cita amb la fira mundial de mòbils, el Mobile World Congress (MWC), després de l’aturada pandèmica del 2020. El director general de GSMA, Mats Granryd, i el de GSMA Limited, la divisió organitzad­ora de l’esdevenime­nt, John Hoffman, que celebrarà l’edició d’aquest any a Barcelona del 28 de juny a l’1 de juliol, esquitxada de baixes de grans companyies, van presentar l’edició d’aquest any. Entre les novetats d’aquest saló més segur i híbrid (combinació presencial i virtual) hi ha que es destinaran 30.000 entrades a 21 euros per a representa­nts d’11 sectors industrial­s nacionals, de l’automoció a la consultori­a; i en donaran 300.000 dels recaptats a programes anti-Covid de la ciutat.

Granryd va remarcar l’impacte de la indústria dels mòbils en els últims 15 mesos durant l’acte on també hi van assistir el número dos actual de la Vicepresid­ència de la Generalita­t, Albert Castellano­s; i el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, a més a més de responsabl­e de Barcelona Mobile World Capital, Carles Grau, entre d’altres.

Hoffman va mostrar el seu reconeixem­ent als sanitaris, als Mossos i la Guàrdia Urbana de Barcelona. L’edició del 2021 tindrà «un aspecte diferent» sense rècord de visitants, va explicar. En tot cas va recordar que serà l’esdevenime­nt presencial més gran al món. «Realment no sabem quants visitants tindrem», va admetre, però va estudiar la xifra de 30.000 o 40.000 de presencial­s i centenars de milers per internet. Es realitzara­n tests a tots els visitants, que començaran per l’aeroport, va explicar. «No organitzar­íem l’esdevenime­nt si no hi hagués salut i seguretat per a tothom», ha resumit.

Sota el lema Connected Impact, s’analitzarà la intel·ligència artificial, el 5G, el Big Data i l’internet de les coses (IoT). El saló de les startups, 4YFN, se celebrarà en aquesta ocasió també al recinte de Fira de Barcelona a Gran Via, juntament amb l’MWC.

n

 ?? Joan Mateu Parra ?? John Hoffman, ahir.
Joan Mateu Parra John Hoffman, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain