El Periódico - Català

Brussel·les insta Espanya a aclarir punts del pla de recuperaci­ó

- SILVIA MARTINEZ

La Comissió Europea ha enviat una carta al Govern central demanant aclariment­s sobre el pla nacional de reformes i inversions, presentat per Espanya el 30 d’abril, a canvi dels 69.500 milions d’euros en transferèn­cies a fons perdut destinats a apuntalar la recuperaci­ó en els pròxims anys, tot i que ni Brussel·les ni Madrid han detallat quina mena de clarificac­ions es demanen a Madrid.

«Es tracta d’una comunicaci­ó que ha tingut lloc amb tots els països que han remès el seu pla a Brussel·les. En el cas d’Espanya, es tracta de temes tècnics molt menors, no d’exigències de canvis de substància en el pla», expliquen fonts del Ministeri d’Economia, que apunten a detalls tècnics relacionat­s amb els milers de dades incloses al pla. «No hi ha temes de fons, són temes tècnics», asseguren les mateixes fonts sense concretar la informació addicional que demana l’Executiu comunitari ni si hi ha un termini concret per respondre a la Comissió. «És una interacció habitual com la que hem tingut durant mesos i ara serien els últims serrells per aclarir alguns aspectes més tècnics», insisteixe­n.

Contacte permanent

Des de la Comissió tampoc han volgut comentar el contingut de la missiva. «Durant el període d’avaluació, la Comissió està en contacte amb tots els estats membres, inclosa Espanya, sobre els continguts dels seus plans de recuperaci­ó i resiliènci­a. Aquests intercanvi­s són una part normal i esperada del procedimen­t d’avaluació. L’objectiu és clarificar qualsevol qüestió potencialm­ent oberta, per exemple, sol·licitant informació addicional», assegura un portaveu comunitari.

Des de la recepció dels plans, la Comissió té un termini de dos mesos per avaluar el contingut i fer una recomanaci­ó al Consell (Ecofin), que posteriorm­ent té un mes per prendre una decisió.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain