El Periódico - Català

El Regne Unit avala la fusió de Telefónica i Liberty Media

> L’operació integra Virgin Media, la xarxa de banda ampla més ràpida del país, i O2, la plataforma mòbil més gran, filial de l’espanyola

- SARA LEDO S. L.

L’Autoritat de Competènci­a i Mercats del Regne Unit (CMA) ha anunciat l’aprovació definitiva de la fusió entre Telefónica i Liberty Global per combinar les marques O2 i Virgin Media sense condicions. La CMA va autoritzar provisiona­lment la transacció el mes passat, sense que es requereixi­n recursos, després que la Comissió Europea la remetés a la CMA, i s’espera el tancament de l’operació l’1 de juny del 2021.

Telefónica i Liberty Global van anunciar la creació de l’aliança d’empreses el maig passat, unint Virgin Media, la xarxa de banda ampla més ràpida del Regne Unit, i O2, la plataforma mòbil més gran del país. La combinació crearà un competidor fix i mòbil en el mercat britànic, recolzant l’expansió de la xarxa giga-ready de Virgin Media i el desplegame­nt mòbil 5G d’O2 en benefici dels consumidor­s, les empreses i el sector públic.

El valor net

S’espera que l’aliança d’empreses produeixi sinergies substancia­ls valorades en 6.200 milions de lliures esterlines (uns 7.200 milions d’euros) sobre la base del valor net actual després dels costos d’integració i crearà un

Les principals patronals industrial­s, integrades a l’Aliança per la Competitiv­itat de la Indústria Espanyola, critiquen la creació proveïdor de comunicaci­ons integrat a escala nacional amb 11.000 milions de lliures esterlines d’ingressos (uns 13.000 milions d’euros).

Liberty Global i Telefónica van anunciar el mes passat el nomenament de Lutz Schüler com a conseller delegat i de Patricia Cobian com a directora financera de l’empresa combinada. Schüler és actualment conseller delegat de Virgin Media, i del Fons Nacional per a la Sostenibil­itat del Sistema Elèctric (FNSSE) al considerar que podria posar en risc la seva competitiv­itat. El Govern central va decidir treure de la factura de la llum el cost de les primes a les renovables –uns 7.000 milions d’euros–

Cobian, directora financera d’O2. «És un moment decisiu en la història de les telecomuni­cacions al Regne Unit ja que ara estem autoritzat­s a presentar una alternativ­a real on no ha existit abans, mentre invertim en fibra i 5G, una cosa que el Regne Unit necessita per prosperar», va valorar el president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, i el conseller delegat de Liberty Global, Mike Fries.

nperquè sigui finançat, progressiv­ament en cinc anys, pels operadors de tots els sectors energètics, és a dir, empreses que venen electricit­at, gas i productes petrolífer­s.

Però, segons aquesta aliança d’associacio­ns, que integra sectors com l’automoció, l’alimentaci­ó o el químic i farmacèuti­c, el conegut com a fons verd tindria un impacte acumulat per a la indústria entre el 2021 i el 2025 d’uns 2.650 milions d’euros, «sense tenir en compte l’eventual règim de compensaci­ons». «L’impacte l’assumirien sobretot les indústries consumidor­es de gas i els consumidor­s industrial­s mitjans i intensius d’electricit­at, a l’eliminar-se les metodologi­es de nivells de tensió», afegeix el grup.

n

 ?? El Periódico ?? José María Álvarez-Pallete, president de Telefónica.
El Periódico José María Álvarez-Pallete, president de Telefónica.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain