El Periódico - Català

El Cercle activa el debat territoria­l en la seva reunió anual

> Els presidents d’Andalusia, Galícia, València i les Balears seran a la trobada

- AGUSTÍ SALA

El Cercle d’Economia està decidit que la recuperaci­ó de la seva reunió anual que es farà del 16 al 18 de juny, trastocada el 2020 per la pandèmia del coronaviru­s, sigui una autèntica cimera econòmica, empresaria­l i política.

En la trobada, que se celebrarà a Barcelona, ciutat on seguirà anualment després d’haver-se celebrat diversos anys a Sitges, hi assistiran els president d’Andalusia, Juan Manuel Moreno Bonilla; de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, i de les Balears, Francina Armengol. Els dirigents autonòmics posaran damunt la taula el debat sobre el model territoria­l. Aquesta és una qüestió que s’ha abordat durant els últims mesos al Cercle en el cicle Espanya en el context geopolític de la postpandèm­ia.

Els caps d’executius autonòmics s’afegiran al president del Govern central, Pedro Sánchez, que clausurarà les jornades el 18 de juny i que obrirà el president Pere Aragonès. A més a més, hi assistirà la vice presidenta segona i ministra d’Economia, Nadia Calviño, així com la vicepresid­enta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz, que intervindr­à en un debat sobre el model econòmic espanyol amb el president de la CEOE, Antonio Garamendi,

i el secretari general de la UGT, José María Álvarez, que va ser reelegit ahir mateix.

L’entitat va constituir tres comissions de treball que estaran també presents a la reunió amb els seus respectius presidents per abordar la reconstruc­ció des de tres eixos vertebrado­rs: la salut, el green deal i la tecnologia digital. Seran Andreu Mas-Colell, president del BIST i president de la Comissió Life Sciences; Àngel Simón, president d’Agbar i de la Comissió Green Deal, i María Jesús Almazor, consellera delegada de Cibersegur­etat i Cloud Telefónica i presidenta de la Comissió Digital, que lideraran una conversa sobre els fons europeus Next Generation. S’hi sumaran Antoni Cañete, president de Pimec, i Hilario Albarracín, president de KPMG, per aportar reflexions sobre les pimes i les grans companyies.

n

 ?? Jorge Gil / Europa Press ?? Armengol, presidenta de les Balears, i Puig, de la Comunitat Valenciana.
Jorge Gil / Europa Press Armengol, presidenta de les Balears, i Puig, de la Comunitat Valenciana.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain