El Periódico - Català

Fotos de final de curs

- Mónica Marchante

La Lliga de la pandèmia es decideix a la foto finish. I qui sap si fins i tot en l’últim instant, donada la condició de sofridor que està exhibint l’Atlètic de Madrid i la persistènc­ia del Reial Madrid per agafar-se al que fa uns mesos semblava una quimera. Aquesta incertesa i emoció fins al final serà el millor d’aquest campionat silenciós de grades buides, de vestidors a l’aire lliure, lliteres als vomitoris i sobredosis de PCRS. La Lliga de les mil mans amb les seves mil interpreta­cions diferents.

S’acaba la Lliga del burofax de Messi, del partit a partit del Cholo, de la tornada de Laporta, del ressuscita­t Luis Suárez, de la Superlliga del Chiringuit­o, de la mà de Militão i del culebró Sergio Ramos. I la de l’«estem tot arruïnats» de Florentino.

Encara queden les fotos de la tapa del llibre, el final de cicle culer suggerit pel president, el discurs de Koeman en el seu adeu i la segona fugida de Zidane, tot i que aquesta vegada menys intempesti­va. Mentre arriba demà, el llibre s’ha omplert de fotos suggerents. La de Messi i Luis Suárez menjant a Madrid. ¡Que la força t’acompanyi, estimat Luis! Bé podria ser aquesta la dedicatòri­a de Leo a Luis perquè l’uruguaià no falli a Zorrilla el que va fallar contra l’Osasuna.

En un altre restaurant, a Barcelona, dos amics excompanys dels anteriors també fan pinya davant l’objectiu de la càmera. Són Xavi i Puyol. Els caldrà a tots dos compartir força i consells si el primer és l’escollit de Laporta per aixecar el nou Barça. La tercera foto de la setmana és d’un home amb somriure de felicitat i immune a la pressió. Navega per aigües de Formentera aliè als déus blancs que invoquen el seu nom aquests dies buscant el seu compromís i apel·lant a la seva amistat amb Florentino. Com si encara jugués.

«Vaig comprar el club amb diners de la meva butxaca» diu al seu documental a DAZN. «Ronaldo culpable», diu una pancarta a Valladolid davant la seva desaparici­ó a la fase més crítica del campionat. La foto i el descens no casen bé. Però El Fenomen sempre va viure la vida a la seva manera.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain