El Periódico - Català

Hugo González, nou campió d’Europa dels 200 estils

El nedador mallorquí va conquistar l’or una hora després de penjar-se la plata continenta­l en els 100 esquena. Ja ha obtingut tres medalles a Budapest després del bronze en 50 esquena.

- EL PERIÓDICO

Hugo González va completar la gesta i tot just una hora després de penjar-se la medalla de plata en els 100 esquena es va proclamar nou campió d’Europa dels 200 estils amb un temps d’1:56.76, nou rècord d’Espanya. Dues medalles que se sumen al bronze que va conquerir dimarts passat en els 50 esquena, de manera que continua desencaden­at en aigües hongareses.

«No m’ho esperava, la veritat, però això s’intenta competir, desafiar el del costat i això és el que he fet», va explicar el balear, que va complir 22 anys al mes de febrer. «El campionat no ha acabat. Sempre hi ha coses a millorar, així que a descansar bé i a seguir endavant, perquè encara queden tres dies». No ho tenia fàcil, ja que no només havia de superar la fatiga acumulada, sinó que comptava entre els seus rivals amb alguns dels millors nedadors del món, com el suís Desplanche­s, el britànic Scott o l’hongarès Cesh.

Però Hugo ha arribat a Budapest en un excel·lent moment de forma, com testifique­n no només les seves medalles, sinó els temps que està firmant a la capital magiar.

La seva fortalesa física i mental li van permetre, gràcies a la feina dels fisios, reposar-se de l’esforç realitzat a la final dels 100 esquena, disputada una hora abans.

El balear ho va demostrar des de la primera sèrie, uns 50 metres a papallona, que va acabar sisè a 64 centèsimes del suís Desplanche­s. El desavantat­ge es va ampliar a 1.06 segons, després de la sèrie d’esquena, en què Cesh es va posar al capdavant.

No es va rendir el mallorquí, que després de la sèrie de braça ja atalaiava les medalles, després de tocar la paret en quarta posició a 58 centèsimes de Desplanche­s, que va tornar a situar-se al capdavant de la final. Però ni Desplanche­s, tot un campió d’Europa i vigent subcampió mundial, ni ningú van poder contenir l’accelerada que va protagonit­zar Hugo a la seqüència lliure, la recta final en la qual va ser l’únic capaç de nedar en 27 segons.

González es va proclamar campió després d’avantatjar en 19 centèsimes Desplanche­s. El títol el va acompanyar d’un nou rècord d’Espanya. Va rebaixar en 1.27 segons la seva anterior plusmarca nacional per situar-se a la tercera plaça de la classifica­ció mundial de l’any a menys de dos mesos dels Jocs. Avui intentarà buscar el seu bitllet olímpic per als 200 esquena després d’assegurar-se la seva presència a Tòquio amb les seves medalles en els 200 estils i els 100 esquena, on va firmar un temps de 52.90 segons i es va quedar a tan sols dues centèsimes del campió romanès Glinta.

n

 ?? Tobias Schwarz / EPC ?? Hugo González, després de coronar-se a la carrera que li va donar l’or.
Tobias Schwarz / EPC Hugo González, després de coronar-se a la carrera que li va donar l’or.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain