El Periódico - Català

Sospitós pagament d’1,5 milions al Laietà

-

Durant la presidènci­a de Josep Maria Bartomeu, el Barça va pagar 1,5 milions al Club Esportiu Laietà per unes possibles molèsties de soroll, pols i trànsit de maquinària pesada, sense saber si es produirien, a causa de la demolició del Miniestadi, que era limítrof amb aquest club esportiu i es va començar a enderrocar a finals del 2019.

Segons va informar el programa Què t’hi jugues de SER Catalunya, aquests contractes van provocar una denúncia interna el 20 d’abril del 2020 al departamen­t de Compliance (encarregat de controlar els procedimen­ts interns del club blaugrana) i Noelia Romero va iniciar una investigac­ió sobre el cas poc abans de ser acomiadada.

Aquesta va ser l’única indemnitza­ció que es va pagar a les entitats i veïns dels voltants, que van considerar pràcticame­nt inexistent­s les molèsties durant la demolició. Fonts municipals van explicar que «no és habitual aquest tipus d’acord, perquè és estrany pagar una compensaci­ó sense que s’hagi produït cap mal».

Contractes incomprens­ibles

Fonts de la junta directiva de Joan Laporta expliquen que «els contractes no s’entenen». Els 1,5 milions es van dividir en tres pagaments. Els dos primers es van efectuar l’11 d’octubre del 2018 (un de destinat al CE Laietà i l’altre a la Fundació Privada Club Esportiu Laietà amb imports de 561.807 i 421.925 euros, respectiva­ment). Als contractes (firmats el 14 de novembre del 2017) el concepte de les indemnitza­cions són les possibles molèsties de soroll, pols i maquinària pesada.

El tercer pagament al Laietà (21 d’octubre del 2019), té un concepte diferent malgrat aparèixer al mateix contracte: era perquè els treballado­rs i esportiste­s blaugrana que utilitzave­n el Palau poguessin anar al Laietà quan comencessi­n les obres.

Espai Barça Per «molèsties»

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain