El Periódico - Català

Detinguts desenes d’immigrants per identifica­r-los i fer-los el test de la Covid

Patrulles conjuntes de la Policia i la Guàrdia Civil recorren la ciutat a la recerca > de grups dispersos Al voltant de 5.700 nouvinguts ja han tornat al Marroc >

- J.J.F.

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil van procedir ahir a nombroses detencions a Ceuta, especialme­nt a l’àrea del port marítim, on desenes d’immigrants dels milers que van entrar-hi il·legalment dilluns i dimarts van acudir amb la idea d’amagar-se a l’espera de la sortida de vaixells.

En les primeres hores d’ahir es va produir al port un intent d’entrada en un d’aquests ferris pel portaló de popa, frustrada per les Forces de Seguretat.

Les detencions es van produir en punts de concentrac­ió d’immigrants, a prop de la muralla vella de la ciutat, i en patrulles conjuntes de Policia Nacional i

Guàrdia Civil, que barren el pas a quadrilles de diversos homes.

L’objectiu principal d’aquestes detencions és «el control de les moltes persones que es mantenen il·legalment per la ciutat», explicaven fonts de la Policia Nacional a Ceuta. Als detinguts se’ls va enviar a naus a la zona d’El Tarajal, on se sotmetien a dos tràmits: identifica­ció i anàlisi mèdica. «Es tracta també de ferlos proves PCR per saber quants estan infectats de coronaviru­s», expliquen les mateixes fonts.

Resistènci­a

A alguns detinguts, que hi van oposar resistènci­a, les forces de seguretat els van haver d’emmanillar mentre esperaven l’arribada de furgons de transport policial, enmig de moments de gran tensió.

Les fonts consultade­s a les Forces de Seguretat establerte­s a la ciutat autònoma refereixen la intervenci­ó en 11 baralles entre immigrants que es van produir de nit i durant la matinada de dijous als voltants de la muralla medieval i al parc Jardines de La Argentina.

Segons l’últim recompte realitzat per Interior, 5.700 migrants ja havien abandonat ahir la ciutat des que es va iniciar la crisi. Prop de 2.500 es mantenen a la ciutat nord-africana vagant pels carrers o en àrees de retenció.

L’Institut Nacional de Gestió Sanitària de Ceuta (INGESA) havia atès en les últimes 24 hores 199 immigrants marroquins, entre ells una dona embarassad­a, la majoria per afeccions lleus, segons informa Efe.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain