El Periódico - Català

«Tornem als negocis i a Barcelona»

El conseller delegat de GSMA Limited, organitzad­ora de l’MWC, creu que l’edició d’aquest any, més segura i amb un vessant virtual, donarà pas a una altra el 2022 semblant a la d’abans del virus.

- AGUSTÍ SALA

— El d’aquest any serà un Mobile inusual, amb fins i tot entrades rebaixades...

— El que molts no saben és que l’MWC ha evoluciona­t en un atractiu per a altres indústries. Hi ha 11 sectors que s’han implicat molt en l’MWC, des de governs fins a consultore­s, transporti­stes, automoció... Molts són fora d’Espanya. Volem ser inclusius amb la comunitat perquè guanyem molta fortalesa amb el suport que ens donen i el que els donem a ells.

— Però, ¿l’objectiu?

— El llegat és important. Pensem a desenvolup­ar un programa, no pas per a consumidor­s, sinó per a empreses d’aquests 11 sectors nacionals, amb profession­als que no han tingut l’oportunita­t de participar en aquest esdevenime­nt en el passat, a cost zero. Cobrem 15 euros pel test però ens en costa 36. El programa convida a registrar-s’hi i pagar 21 euros, i el test, per 15 euros. Amb el que recaptem farem una donació a la comunitat per combatre la Covid per un total de 300.000 euros.

— També ha anunciat descomptes del 50% per participar en les pròximes edicions.

— Si no hi has participat abans, ho fas aquest any per 21 euros i el que ve et costa 800. Això és dur. Per això els convidem a venir a aquesta edició i a les següents amb un descompte del 50%.

— ¿Com definiria en una frase l’edició d’aquest any?

— Diria: «De tornada als negocis, i a Barcelona. Tornem a ajuntar el sector mòbil. Hem de començar.

Ho vam fer a Xangai al febrer, cosa que va ser un reinici.

— Però no serà com el 2019...

— No, però crec que l’edició del 2022 sí que ho serà.

— ¿Han fet alguna previsió de visitants?

— És difícil però dic que podrien ser uns 30.000 o 50.000... o més. A internet poden ser desenes de milers, potencialm­ent milions. Vam llançar un programa l’any passat a la Xina amb 1,2 milions de seguidors online. Retransmet­rem

l’edició d’aquest any a tot el món.

— La pandèmia ha provocat molts canvis, ¿Quins seran permanents al món de les fires?

— Crec que ningú té la resposta. Hem innovat en seguretat, en la manera de fer les coses. Algunes coses es mantindran però d’altres no. El 2022, la major part del món estarà vacunada, ja ho veurem...

—O sigui que es pot dir que l’edició del 2021 serà com de transició.

— Absolutame­nt, sí. Aquesta és una transició, una reobertura... És com amb tot, quan comences a fer-ho vas aprenent i adquireixe­s experiènci­a i també vas creixent.

—¿Seguiran a Barcelona més enllà del 2024 previst després de la cancel·lació l’any passat?

—Encara ni tan sols hem començat a pensar-ho. Com he dit en moltes ocasions, som molt feliços a Barcelona. El nostre ecosistema adora venir a aquesta ciutat, els visitants... Encara no ens hem plantejat què fer després del 2024. Deixem que passin les edicions del 2022, el 2023 i el 2024.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain