El Periódico - Català

L’Audiència Nacional asseu al banc dels acusats Pujol i els seus set fills

- Á. V. J. G. ALBALAT

La Guàrdia Civil ha entregat a l’Audiència Nacional el seu informe de conclusion­s sobre els CDRs detinguts el 2019 per ordre del Jutjat Central d’Instrucció número 6. I no són positives per als membres del col·lectiu que van ser detinguts i van estar uns mesos a presó, com a presumptes integrants de l’Equip de Resposta Tàctica (ERT). Els investigad­ors ho consideren una «organitzac­ió criminal amb finalitat terrorista», l’objectiu de la qual era «coadjuvar a la independèn­cia del territori de Catalunya», per a la qual cosa van demostrar «un especial compromís, radicalita­t i predisposi­ció a l’ús de mitjans violents».

L’informe de 99 pàgines, al qual va tenir accés EL PERIÓDICO, explica que el grup rep i accepta del «col·lectiu clandestí denominat CNI català, a través de Xavier Buigas (considerat capitost dels arrestats), l’encàrrec de participar en l’assalt, ocupació i defensa del Parlament», després de la sentència del procés.

Per realitzar les activitats que els encomanave­n van buscar materials per elaborar substàncie­s explosives i van crear dos «laboratori­s casolans i clandestin­s» als domicilis familiars de Sant Fost de Campsentel­les i Sabadell. El document destaca que «havien aconseguit un elevat grau d’eficiència en l’obtenció de l’agent tèrmit, del qual es van trobar diverses mostres preparades per al seu ús».

Contenidor­s estancs

Les conservave­n en «contenidor­s estancs en els quals els diferents components, repartits conforme a una determinad­a proporció, mantindrie­n les seves propietats en condicions idònies». La Guàrdia Civil afirma que els imputats a l’Audiència tenien un final comú, utilitzave­n grups de missatgeri­a instantàni­a segurs i comptaven amb un «sistema de presa de decisions mixt», propi d’organitzac­ions terroriste­s.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain